Hogyan tudok telefonra könyvet rakni?
Jó a kérdés! Elmondom, figyelj!
Leteszed a telefont a padlóra! Leveszel egy könyvet a könyvespolcodról és óvatosan ráhelyezed a telefonodra! Kész is! :)
Na de komolyabban! Neked egy pdf reader kell. De eléggé szarul lehet olvasni ilyen kijelzőkön, nagyítani kell hogy normálisan el tudd olvasni, és akkor nem csak le-fel kell görgetni, hanem jobbra-balra is! Szóval macerás, már ha egyáltalán lekezeli a több száz oldalas dokumentumot!
Amúgy meg vedd meg a könyvet és esténként lámpafénynél olvasgassál az ágyikódban! Tiszteld meg a szerzőt a több hónapos munkája miatt, hogy kifizeted a könyv árát!
08:54 Kár volt irnod!
Válaszod eleje fantasztikus, eredeti humor, talán indulnod kéne a Showderkubban. Ismét jót kacagtam.
Komolyabban! Nem csak a pdf létezik, ekönyv formátumra kiváló a prc, epub, mobi, ezeknél betütipust, méretet, hátteret állíthatsz, könyvjelzőket használhatsz, és a lapozás, görgetés személyreszabható, a szöveg tördelése állítható.
Talán az ASVA-nál dolgozol?
Ekönyvet lehet vásárolni is, és rengeteg ingyen olvasható, pl.: a Magyar Elektronikus Könyvtár jóvoltából.
10:14
Köszi az értékelést, sajnos a Showderklubba kevés lennék!
Nem tudjuk milyen könyvet szeretne olvasni, ezért szabadjára engedtem a fantáziámat és én a warez cuccokra gondoltam.
Te meg a legális fajtára!
Ellenben ami a kijelző méretét illeti, továbbra is tartom, hogy lehetetlen élvezetesen olvasni. Pár oldalt talán végig szenved az ember, de huzamosabb ideig nem tudom elképzelni. Próbáltam már magam is!
Nem dolgozom az ASVA-nál, de magam is szerző vagyok! Pontosabban eddig egy könyvet írtam, egy regényt, és csak úgy hirtelen átéreztem a dolgot!
10:58
Egy okostelefon attól okostelefon, hogy szinte mindenre alkalmas. A kijelző mérete már általában 4" (tudom az X10 mini kisebb).
Utazás közben, várakozás alkalmával olvasgatni megfelel, a telefon pedig szinte mindig nálad van (ajaj szép új világ). Minek a papir könyv, ha a tartalom érdekel?
Ha a weben böngészel, ott is ugyanakkorák a betük.
/milyen telón, milyen programmal, és fájlformátummal probáltad? az általam ajánlott prc, epub kiváló, nincs meg a pdf hátránya)
Talán nem is a méret, hanem a háttérvilágítás zavaró hosszabb távon, (ezért is vettem olvasásra egy Kindle-t :)).
Szerzői jogok: sajnos sokszor a szerző kap a legkevesebbet a jogdíjból, a mű jogai már a kiadó tulajdonában vannak.
Elsőkönyvesként kiadni - Te fizesd a nyomdát, terjesztést a kiadó meg bezsebeli a hasznot!
A jogdíjak bonyolult és vitás kérdés, az elosztása nem valós! (ez igaz a zenére is!)
Az internet korában át kell értékelni a dolgokat, más értékesítési, és bevételi formákat kell találni az alkotóknak.
Warez - miért ilyen nehéz és hiányos a magyar ebook kiadás, eladás?! Ha minden könnyen, egyszerüen megvehető lenne, sokan választanák! A papir könyvek esetében nyomdaköltség, kisker árrés, stb. van, digitális könyv esetén (amit ugyis meg kell csinálni a nyomtatáshoz) mincs.
Szép napot!
ui.: mi a könyved címe? ebook formában elküldöd? ☺
12:05
"Ha a weben böngészel, ott is ugyanakkorák a betük."
Persze, ha ránagyítasz akkor igen, de ekkor ugye nem csak lefelé kell görgetni, hanem oldalirányban is. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy így olvassak.
de nem vagyunk egyformák!
Könyvem címe: Kíséretkastély - A Kezdet
ebook formában nincs, sajnos e téren maradi vagyok, szeretem a nyomtatott változatot.
"Persze, ha ránagyítasz akkor igen, de ekkor ugye nem csak lefelé kell görgetni, hanem oldalirányban is."
NEM KELL OLDALIRÁYBA GÖRGETNI!!! ebook formátumok használata (prc, epub, mobi, lit, stb.) esetén, mert szövegként tárolja a szöveget, és tördeli a betüméret szerint, ellentétben a pdf-el ami képként tárolja.
/Ugy képzeld el mint pl. egy word dokumentumban a betüméret átállítása után sem kell oldalra görgetni, mert újratördeli a szöveget./
A pdf konvertálható, átalakítható ebook formátumra, a Calibre vagy a Mobipocket programokkal.
Probáld ki. Olvasónak PC-re ajánlom a Coolreader-t.
A világ fejlödik, digitálisan egy egész könyvtár nálam lehet, és a lényeg a tartalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!