Miért kell egy Android App-nak az én híváslistám? Pl a zseblámpa funkció minek nézheti meg a híváslistámat?
Utolsó:
Ezt pont te mondod?
Nemrég még azt írtad, hogy felesleges vírusírtó androidra, pedig te aztán mindenhonnan, minden szemetet felraktál már:
http://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__mobilte..
Kérdezőnek:
Nem kell semmitől tartani, kizárólag azt a célt szolgálja, hogy ajánlani tudjad az ismerőseidnek az adott appot és ilyenkor megnézi a kapcsolatokat (nem a híváslistát) és az appon belül tudj róla sms-t küldeni. Csomó ilyen van nemcsak zseblámpa app. Valamelyik gmail-re küld, valamelyik facebookra, valamelyik sms-t küld a kapcsolatok alapján...
ahogy előttem írták, szinte 100%, hogy az a célja, hogy ajánlgassad az adott alkalmazást.
Nekem is van egy zseblámpa appom és van benne egy tell your friends gomb a menüben.
@23:28
Tudom, hogy azt írtam. De lehet, hogy pont ezért nem szoptam be még soha, mert figyelem, mihez kér hozzáférést az alkalmazás. :)
Hozzáférést kér?
5 perc alatt egy androidos programozó haverom csinál neked egy módosított telepítőt ami nem fogja írni mihez kér engedélyt. Háttérben azért hozzáfér...
Ja és a fenti linken említett appok amik emeltdíjas sms-t küldenek:
Azok messze nem a híváslista alapján küldik ezeket, a kódjukban benne vannak azok a számok amikre küldik ezeket, nem kell nekik se híváslista, se contact list. Nehezen is menne pl. egy 30-as vagy 70-es vagy 20-as vagy esetleg vezetékes számra ilyet küldeni...
EZ a) a fejlesztők figyelmetlensége b) vissza akarnak élni vele.
EGyébként ha megnézed a programokat mielőtt rárakod a telóra és persze backup-ot csinálsz, akkor teljesen felesleges a vírusirtó. Egyébként a vírusírtó nem is szűri ki az ilyeneket, hiszen a programnak te magad adtad a jogosultságot.
C-t kihagytad, amit fentebb is írtak.
contact list alapján akarja a fejlesztő népszerűsíteni az alkalmazását.
Mondjuk ez a gyakoribb, mint a visszaélés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!