Samsung Galaxy GIO (S5660) telefonra melyik a legjobb, a legeslegjobb ROM?
Sziasztok, a kérdés alatt azt értem hogy, lehetőleg ne legyen hibás, stabil legyen, és minden funkció működjön rajta. Ugyanis találtam olyan ROMokat, amiknél nemvolt 3G-s lehetőség, márpedig nekem az kéne. :)
Szerintetek a STOCK a legjobb? Találtam egy ROMot, amit Sony Xperia Mini PRO-n láttam hogy a sarkokban van ilyen (így:
) Ez a stílus nagyon tetszik nekem, de nem merek semmilyen ROMot letölteni mert félek hogy csak elrontom az egész telefont, amit nem szeretnék NAGYON =D
Ajánlásokat nagyon megköszönném!
Még annyi hogy a STOCK 2.3.6 ból is találtam nagyon sokfélét, de ezek miben különböznek? PL S5660XXKTL és S5660XXKQ6. Melyik a jobb, és miben jobb?
A Stock romok semmivel sem lesznek jobbak, ugyanazt nyújtják, mint ami épp most van a telefonodon, azon is Stock, azaz gyári rom van.
Az eltérés abban nyilvánul meg, hogy esetlegesen más más hálózathoz, vagy régióhoz vannak kötve.Neked nyilván az európait kellene megkeresned, vagy legalább egy GSM hálózatosat, bár ezt általában feltüntetik.
Érdemes lenne megnézned a Cyanogenmodot, azok a leggyorsabbak a GIO-n.
Amit romot, ha találtál a timescape felülettel, és ha a GIO-hoz van, azzal is megpróbálkozhatsz akár, bár erről nem tudok, hogy a timescape-et átportolták volna a gio-ra, igaz, engem nem is nagyon izgat az egész Samsung vonal.
Mindkettő Cyanogenmod.
A portolt is, annak a 7.2 az alapja, gondolom 2.3.5, vagy .7-es android, nem pörgettem lejjebb az oldalon, csak a live with walkman-ből van átportolva a timescape.
A CM9 Nightly ICS meg 4.0.x-es androidon fut.
Annyival jobb a snassz mezei CM7.2, vagy CM9, hogy nincs touchwiz, el vannak távolítva a flesleges appok és widgetek, így több hely marad a ram-ban, és gördülékenyebb is lesz tőle a rendszer, mert a touchwiz minden, csak nem normálisan optimalizált ui.
A timescape portról nem tudok semmit, mert bár cm alapja van, gondolom megmaratak a timescape-es widgetek és stb, bár még ezzel is normálisabban lehet majd használni a gio-t, mint a gyári touchwizes rommal.
All in all, tökmindegy melyiket rakod fel, mindenképpen gyorsabb lesz a telefon, mint a gyári rommal és a TWUI-val.
Annyit még, hogy az ICS romoknál általánban a HWA-val szokott problem lenni, meg a video felvétellel, a panorama shot-tal, és a készített fotó előnézetével, bár ha nem írnak róla a "not working" cikkelyben, akkor működik frankón, vagy épp bugos, vagy egyelőre instabil, de működőképes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!