Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Másnak is lassú a GPS?

Másnak is lassú a GPS?

Figyelt kérdés
Szóval van egy nokia 5230-am ami már van vagy 2-3 éves. (Kb a kiadása után néhány hónappal vettem). Azóta is teljes mértékben meg vagyok vele elégedve, kivéve a GPS-el. Nagyon lassan talál jelet (onnantól jó). Olvastam hogy valakinek már pöcre találl. Most akkor én csinálok valamit rosszul és lehet ez ellen tenni valamit, vagy pedig gyárilag ilyen szutyokabbat tettek bele.
2012. ápr. 11. 20:31
 1/6 anonim ***** válasza:
A-GPS támogatás (Assisted GPS), ami azt jelenti, hogy net segítségével pontosítani tud a térképen és könnyebben talál műholdat. Ehhez viszont wifi kell, (ami, hát menet közben nem nagyon elérhető) vagy mobilnet előfizetés.
2012. ápr. 11. 20:34
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen erről tudtam, csak valakinek e nélkül is gyorsan talál, ezért nem értem hogy alapból gyári hiba vagy mondjuk rossz szoftververzió (alap OVI-s).
2012. ápr. 11. 20:43
 3/6 anonim ***** válasza:
66%
Akkor pedig attól függ, épp hány műhold van feletted, amit be tud fogni.
2012. ápr. 11. 20:58
 4/6 anonim ***** válasza:
emellet még attól is függ, hogy hol vagy, kis mértékben a felhős ég is ront a jelen. meg az is lehet, hogy valaki sűrűbben használja. bár ez csak egy feltevés, de ha pl 1-2 óra múlva ugyanonnan elindulsz, akkor lehet megtalálja 1 percen belül a jelet.
2012. ápr. 11. 22:10
 5/6 anonim ***** válasza:
Meg attól is függ a gps jel megtalálásának gyorsasága, hogy mennyire messze használtad utoljára.
2012. ápr. 12. 10:11
 6/6 anonim ***** válasza:
Samsung S2-ről tudok nyilatkozni. Nettel, GPS-sel 2-3 másodperc alatt talál pozíciót. A Sygic nav programja mutatja is hogy hány műholdat lát és milyen erősségben, 8-9-et tényleg másodpercek alatt belő.
2012. ápr. 12. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!