Az root-olt android telefonon, hogy tudok IMEI számot átírni?
Illetve....az imei szám eltüntetését, lekaparását, meghamisítását, megváltoztatását és egyebeket a magyar jogszabály szigorúan tiltja, bünteti a törvény.
Bár vannak egyes rootolási technikák, amikkel eltűnik az imei szám, ezzel csak nagyobb kárt okozol magadnak mint hasznot.
Jelenleg van egy 90-100 ezer forintos veszélyes hulladékod, ezzel már nem tudsz csinálni szerintem semmit.
Nem akarlak elkeseríteni, de a telefon akkor kerül tulajdonba jogilag, ha kifizették.
Jelen esetben akitől vetted a jelek szerint nem fizette ki, hiszen le is tiltották.
Ráadásul el is adta neked, ami nem az övé.
Te pedig ezt akarod unlockolni.
Jogilag ez elég hátrányos rád nézve, hiszen tudatában vagy annak hogy szabálytalanul jársz el.
A legjobb amit tehetsz az, hogy kárpótlási igényt nyújtasz be afelé akitől vetted, mondjuk egy fizetési meghagyás formájában.
A neten 10 perc alatt megteheted.
Ezután a követelésed behajtják rajta ne aggódj, és vehetsz egy rendes telefont.
A másik pedig az, hogy a telefon lehet lopott is, szóval mindenképpen a legális utat javasolnám.
Arról én nem tehetek, barátom, hogy 100 ezer forintért vettél egy mindennek használható, csak telefonálásra nem alkalmas telefont a hiszékenységedből kifolyólag, és húzod itt utána a szádat, hogy hogyan tudod átírni az IMEI számot.
Ha találsz rá megoldást, akkor tessék, hajrá, csináld, ettől függetlenül ha kiderül, még mindig bűncselekménynek számít, lapozd fel utána a törvénykönyvet.
És igen, egyes fajta rootolásnál előfordul, hogy elszáll az IMEI szám, akár direkt, akár nem, de megváltoztatni, meghamisítani, kicserélni, lekaparni a telefonból a matricát még mindig bűn, a törvény bünteti, nem én.
Ha sza*sz a törvényre, és a se*gfejekre, akkor meg mit jártatod itt a szádat?!Két okból kifolyólag nem segít neked senki:
1.Nem tudja a megoldást a problémádra
2.Jogosan nem segít neked, mert nem akar opcionálisan bajba kerülni miattad.Nem mindenki esik az out of law kategóriába.
Lehet lepontozni, de ne a saját h*lyeséged miatt szájkaratézz itt.Legközelebb max személyes találkozóval veszel valakitől valamit, ha az interneten akarsz vásárolni.
Ezzel csak egy probléma van -> míg a szoftver rendészet nem nagyon ellenőrzi az otthoni felhasználók számítógépén tárolt adatot/adatokat (egyébként tisztában vagyok mindennel, ne aggódj), addig, ha át írsz egy imei számot, márha át tudsz, akkor nyilván egy olyan telefon imei számát akarod használni, ami még nincs letiltva.Ezzel egy gond van, a rendszer figyel, és mindent lát, egyből jelezni fog, hogy Hoppá! baj van.
Jogszabályog, egyebek. BTK 300/c majd olvasd át alaposan.
Személyeskedés: a legutolsó hozzászólásod alapján ezt a témát ne kapargassuk, mert tovább minősíted magad.
És hogy a kérdésedre is választ adjak: igen, át tudod írni a telefonod IMEI számát.
Tiszteletem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!