A Laptopom folyton kikapcsol. Miért van ez?
Lehet sok vírus virgonckodik benne, az ingyenes víruskeresők (de még a profi fizetős se) mindenható.
Mikor volt utoljára szétszedve hozzáértő által és a processzor és környéke, ventilátor meg ilyenek takarítva?
Fél évente célszerű, akár meg is sülhet a processzor.
Van ugyan védelme (lehet most is Ő volt), de nem célszerű a védelmi határokat "ostromolni"..
Egyszer rosszul sülhet el!
1. válaszoló:
Ha "házi" módszerekkel is menthetetlen, akkor elviszem szervizbe. Nem kötekedésként, de a használt laptopok sem feltétlenül rosszak, és nem mindenkinek van pénze egy új, komolyabb gépre, csak úgy zsebből. Amúgy köszi a választ! :)
2. válaszoló:
Köszi a választ, majd kitakarítom. :) De addig félek használni, bekapcsolhatom, vagy inkább ne, mert baja lesz?
melegszik vagy mi baja van???
probald meg csokkentett modban elinditani es visszavenni a teljesitmenyet...
persze,elotte egy alapos takaritas rafer...
ha ezek utan is kikapcsol allandoan,akkor vagy tapegyseg gondja van,vagy az alaplap faradt el,elengedett valamit ami hol erintkezik-hol nem...
akkor viszont a szerviz lehet dragabb,mint ha kukazod...
2. vagyok..
Nem hiszem, hogy rendelkezel megfelelő ismeretekkel a szétszedéshez, mert szét kell szedni.
Olykor ismeretek nélkül szétszedni se (csak széttörni) lehet. Láttam service manualt, ahol ábrán volt látható, a szélétől hány mm-re kell egy csavarhúzóval a szétpattintásnak nekikezdeni.... Persze minden típus más.
Szétszedést követően lehet kitakarítani, kifújni a port belőle, ventillátort karbantartani, cserélni.
Amúgy tessék logikusan gondolkozni. Hogyan? Itt a példa.
Feltételezem, hogy hűtési (sok kosz) gondja van. Mikor melegszik a legjobban? Ha "kergetem" pl. egy játékkal és mint írod kikapcsol.
Mit teszek? Simán bekapcsolom, otthagyom, nem csinálok vele semmit, 1-2 órára, ekkor minimális a processzor melegedése/terhelése. Ha bírja, akkor jöhet a játék.
Ha kikapcsol megint, nagy valószínűséggel simán koszos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!