Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Tényleg igaz, hogy a Li-on...

Tényleg igaz, hogy a Li-on akkukat már nem kell 12-16 óráig tölteni?

Figyelt kérdés
Nemrég vettem egy telefont, amiben ilyen töltő van, de mivel a boltban sem mondták és a füzete sem irja, nem töltöttem csak addig, amig ki nem jelezte, hogy a töltés befejeződött.
2009. jún. 14. 19:49
 1/3 anonim ***** válasza:

ezt kérdztem ámr én is, ezért nem konrkét választ írok, nem azért h cinikus legyek

http://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__mobilte..

2009. jún. 14. 20:22
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg tényleg igaz, de nem árt meg neki ha a legelső töltése eltart 12 órán keresztül.(Lehet, hogy normál használat mellett az aksi túléli a telefont is ha rendesen van megformázva.) De nem kell kétségbe esni miatta, a Li-ion akksik a rövidre záráson kívűl szinte bármit kibírnak (attól meg általában az összes elég gyorsan elpukkan!)A telefonodban meg szerintem nem a töltő van, hanem az akksi, nem? :-))

Más: A telefonok elég "huncutok" kiírja, hogy a töltés kész, de valójában az akku még csak kb. 90%-ban van feltöltve, csak az utsó 10% betöltéséhez kb. 5-ször annyi idő kell mint az előző 90%-hoz és közben az akku is egyre jobban melegszik a töltéstől. De ha fenthagyod a töltőn akkor persze sutyiban un. "csepptöltés" üzemmódban tuszkolja az akkuba az energiát, meg közben a töltőről megy a telcsi nem az akkuról és amikor lehúzod onnantól meríti csak a teló az akkut + persze a plusszban betáplált energia is benne van az akksiban.

Remélem érthető voltam, bocsi hogy ilyen hosszú de az akkuk világáról is meg lehetne tölteni 1-2 könyvet.

2009. jún. 14. 22:38
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Az előző vagyok. Elolvastam a másik válaszoló linkjén lévő válaszokat a megjegyzésem egy saját példa: 2003. Vettem 1 Li-ion akkus telót(E...son T65) mondták a boltban "ahogy hazaviszem tegyem fel 12 órát tölteni, attól lesz jó". Ezzel szemben a gyári töltéssel"értsd:kémiai" még két napig ment a telcsi mielőtt lemerült(magátol kikapcsol és nem lehet bekapcsolni állapotra gondolok, nem arra amikor reklamálni kezd, hogy "éhes"), ezután 24 órát ült a töltőn mire levettem róla. Eredmény: SOHA nem kellett 1 hétnél sűrűbben a töltő közelébe vinnem(akárhogy is használtam). 2008. a telcsi hosszú agónia után végleg kimúlt, az akksija most egy lcd kijelzős kis óra elemét játsza 3 hetente két órát kell tölteni(ha nem veszem észre hogy töltést kér még akkor is bírja 3-4 napig).Be lett mérve, a kapacitása még 6 évesen is több mint a gyári adat szerint ráírt érték.

Értékeld a dolgot saját belátásod szerint.

2009. jún. 14. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!