Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mennyi a gyártók haszna egy...

Mennyi a gyártók haszna egy telefonon?

Figyelt kérdés

Érdekelne, hogy XY telefonon mennyi haszna lehet a gyártónak.

Pl. adnak egy iPhone-t mondjuk 150-ért, de abból a fejlesztést, az összeszerelést, a hardvert, adót, szállítást, meg mindent meg kell fizetni, mennyi marad tisztán mondjuk 1 telefon árából az Apple-nek?

De nem csak Apple érdekel, hanem más gyártók 100+ ezres telefonjai, meg az olcsóbb (de nem hulladék) telefonok is, pl. SE Live vagy Xperia Mini, amik alig kerülnek 40k-ba, és mégis jobb, mint egy Wildfire S vagy Galaxy Ace, amik jóval drágábbak.

2012. márc. 26. 11:02
 1/7 anonim ***** válasza:

Pl.: 2011. áprilisi cikk:

"A drágább, és nagyobb árréssel értékesített készülékek számarányának emelkedése azt is eredményezte, hogy az átlagos eladási ár 4%-kal, 141 euróra, a bruttó árrés pedig 33%-ra emelkedett (2010 utolsó negyedévében 30% volt)."

[link]

2012. márc. 26. 11:06
 2/7 anonim ***** válasza:
Mármint Sony Ericsson, azt nem írtam, bocsi. :D
2012. márc. 26. 11:07
 3/7 A kérdező kommentje:

Nem biztos, hogy jól értem, de itt nem arról van szó, hogy 1 telefonon mennyi a haszon, hanem csak úgy a piaci helyzetről.

Engem tényleg csak az érdekelne, hogy egy-egy telefonon, vagy átlagosan mennyi a haszna a gyártónak.

És nem a negyedéves bevételek, hanem tényleg csak telefonokra lebontva.

2012. márc. 26. 11:30
 4/7 anonim ***** válasza:

Valahol olvastam, hogy egy Iphone-nak, drágább gépeknek a legyártása ( ebben benne van a kijelző, váz, hátlap, belső elektronika,stb) maximum 40-50 ezer forintot tesz. A többit pedig a márka, meg a magyar adók, inflációk, szolgáltatói nyereség (ha valamelyik szolgáltatónál vetted a telót)miatt fizeted.

Tehát kb 150-200 ezer forint marad az apple zsebében....1(!) telefonja után....na most az iphone 4-ből 20 millió kelt el azt hiszem... szorozd be...20 000 000 x 200 000....ez máris szép kis summa...és akkor plusz ott van az appstore, ahol napi bevétel se pár euró.

A többi gyártó pedig eladja a telefonokat olcsó (lásd wildfire s, ace, nokia 500) és ezeket drágább készülékkel kompenzálják (Lumia 800, Galaxy Note, Sensation xe) így a profit náluk már nem akkora, mint az applenél, de azért itt is törekednek, hogy az olcsóbb készülék teljes ára ne haladjon meg egy csúcsmodell után maradó plusz összegét. (Tehát pl a SGS 2 után marad mondjuk 100 000 Forint...akkor ügyelnek arra, hogy abba a 100 000-be beleférjen az alacsony szegmens is)

2012. márc. 26. 18:24
 5/7 A kérdező kommentje:

Azt túlzásnak érzem, hogy 150-200 maradna az Apple zsebében (pláne, hogy ma már 140 körül kapható az iPhone 4).

Legyen az, hogy akkor a gyártás után marad 100 rongy, de a R&D-t is meg kell fizetni, meg a szállítást.

Persze biztos szép összeg marad 1-1 telefon után az Apple zsebében, de erős túlzásnak érzem a 6 számjegyű számot.

2012. márc. 26. 19:45
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem egy 100.000,- forintos készüléknél kb. 65.000,- ft a haszna a gyártónak.
2012. márc. 26. 20:58
 7/7 A kérdező kommentje:

Utánanéztem, egy iPhone 4 16GB 187 USD-be fáj az Apple-nek, hardver és összeszerelést beleszámítva.

Ebbe nincs benn a fejlesztés, marketing, szállítás, meg egyebek, de mondjuk legyen összesen 300 USD, és ugyanennyi is a haszna az Apple-nek.

Akkor azt kb már tudom egy 100+ ezres teló mennyibe fáj a gyártónak, de kíváncsi vagyok, hogy mondjuk egy SE Live ami újonnan 36k mennyiből készülhet, hardverileg az sem sokkal rosszabb, azon szerintem alig van nyereség.

2012. márc. 26. 23:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!