Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Ez senkit sem zavar az "OKOS"...

Ez senkit sem zavar az "OKOS" telefonokkal?

Figyelt kérdés

Iphone, Wawe3 Gio, S Arc Nexus és társaik...

- Egy se tud rendesen magyarul, a hangfelismerő diktálófunkció csak angolul működik.

- Adatokat statisztikákat gyüjt a felhasználásról, és azokat elküldi a neten, lényegében bármihez hozzá lehet férni a telefonon egy kis háttértudással anélkül, hogy észrevenné az user.

- A törölt adatok, szoftveres kódokkal visszaállíthatóak, akár képek, videók, bejegyzések, iratok is.

Ezekről meggyőződtem, láttam, felesleges cáfolngatni, nem nyitok vitát ezügyben mivel így van. Utánna lehet járni!

1.

Hogy fér ez össze a magyarországi adatvédelmi törvénnyel?

2.

Miért nincs erről semmi hivatalos tájékoztatás?

3.

Miért veszik meg az emberek ész nélkül?

2012. febr. 20. 22:38
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
ebből lett már BÁRKINEK is problémája a világban? tudtommal nem, akkor meg mit csinál mindenki ebből akkora ügyet...
2012. febr. 20. 23:58
 12/21 A kérdező kommentje:
Mondjuk egy számítógépről elmondható, hogy adott időben többen is használhatják, vagy hogy távírányítva használta egy ismeretlen, nade egy mobiltelefonnál..
2012. febr. 21. 00:00
 13/21 A kérdező kommentje:

# 11/12

Ez egy oylan kérdés, mintha te midnenről tudnál.

Arról tudsz, amiről tájékoztatnak!

De sokszor még arról sem jól, mert legtöbbször, félretájékoztatnak sokmindenről.

2012. febr. 21. 00:02
 14/21 anonim ***** válasza:

Továbbra is él a lehetőség: ha nem tetszik a rendszer, nem kötelező okostelefont venni. Nálam az verte le a biztosítékot, mikor a fészbuk alkalmazás GPS jelet keresett, akkor tiltottam le.

Marketinggel foglalkozok, tudom, mekkora értéke van annak az adathalmaznak, amit mindenkiről gyűjtögetnek. Ha a google/facebook egyszer ki tud törni a szabályozásból, egyeduralkodó lesz a reklámpiacon. És talán ez már nincs is olyan messze. De ez ellen te, magánszemélyként tényleg maximum annyit tudsz tenni, hogy egy 3310-essel kolbászolsz okostelefon helyett.

2012. febr. 21. 01:04
 15/21 anonim ***** válasza:
ez mind igaz...de en meg a magyar nyelvet se raknam ra..felesleges tanuljatok meg angolul.
2012. febr. 21. 01:15
 16/21 Gugu Gabor ***** válasza:

A gond ott kezdődik hogy az internet korában érdekes dolog ez az adatvédelem... pld hogy fér össze a nigériai vagy akár milyen másik ország adatvédelmi törvénnyel.. ezért is érdekes kérdés a manapság irtóra divatba jött "számítási felhő" is, de szerintem (remélem) erre majd a jövő adja meg a választ (gondolok itt arra hogy elképzelhető hogy x év múlva lesz egy normális nemzetközi szabályozás)

Arról hogy erről van vagy nincs hivatalos tájékoztatás az egy nagyon jó kérdés, és az is hogy a felhasználók hány százaléka olvassa egyáltalán el ezeket. Nagyon kíváncsi lennék hogy az ide írók közül hányan olvastak végig valaha egy EULA-t

Az emberek azért veszik meg ész nélkül, mert divat, mert úgy érzik szükségük van rá stb (most ezt a részét hagyjuk) a másik oldal ami itt most érdekesebb az az hogy a legtöbb embernek valóban nincs titkolni valója (legalábbis nem ilyen mértékben)

Ezekhez az információkhoz hozzá lehet jutni ez igaz de

a hatóság vagy

b nem kis szakértelem, műszaki háttér kell hozzá

Na most ha nem merényletet tervezek akkor a hatóság úgyse fog velem foglalkozni, akinek pedig megvan a szakértelme hozzá az valószínűleg nem fog Kiss Pistával foglalkozni (bocs a Kiss István-októl)

Akinek pedig tényleg szüksége van ilyen szintű adatvédelemre és nem tök hülye az úgyis meg tudja oldani a gondokat.

Az hogy a SIRI nem tud egy világszinten (csak sacc) 20 millió ember által beszélt nyelven szerintem annyira nem meglepő (el kell ismerni hogy túl kis piac vagyunk)

Az igazi gond az hogy a felhasználók hülyék, szóval felpakolnak minden marhaságot netre aztán megy a csodálkozás, arról nem is beszélve hogy a legtöbb jelszó erőssége hagy kívánni valót maga után. (elég itt szétnézni a GYIK-en)

A média egy teljesen téves képet alakítanak ki a világról az átlag ember szemében.

2012. febr. 21. 08:23
 17/21 anonim ***** válasza:
hűűha, képzeld, a nasat meg a pentagont is fel lehet törni, és bármivel és védenek egy adatot, mindig el lehet lopni. mellesleg kinem szarja le? google is megjegyez minden kib@szott keresést, amit te valaha beütöttél a gépen, hogy személyre szabott reklámokkal bombázzon. jó dolog mi?
2012. febr. 21. 15:53
 18/21 anonim ***** válasza:
Baromira nem érdekel. Aki meg lop, csal, hazudik az aggódjon ez miatt. Nekem nincs miért aggódnom.
2012. febr. 21. 22:45
 19/21 anonim ***** válasza:
A magyar nyelvre is teszek nagy ívben. Megtanultam angolul meg németül így nekem bőven jó.
2012. febr. 21. 22:46
 20/21 anonim ***** válasza:
nemrég találtan rá a google keresési előzményekre, van erre egy külön oldala. cirka 5 évre visszamenőleg volt ott minden. ez engem jobban izgat, mint a hülye okostelefon.
2012. febr. 22. 06:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!