Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Üdv. Most vettem egy Sony...

Xperia ray kérdése:

Üdv. Most vettem egy Sony Ericsson Xperia Ray-t. Töltöttem 17 órát de még mindig azt írja az akkumlatornál hogy kisütés. Mi a teendő? Mennyit kell tölteni? Minden választ előre is nagyon köszönök!

Figyelt kérdés
2012. febr. 19. 17:17
1 2
 11/15 YourDestiny ***** válasza:
Na látod :)
2012. febr. 26. 12:40
 12/15 anonim ***** válasza:

Az nem egészen igaz, hogy a lithium akksit nem lehet formázni. Lehet formázni, nagyon könnyen. Kell neki egy nagy merítés, utána sok töltés. A Laptopom 3300 mAh-ra kopott akksija újra 4400 mAh lett. Pontosabban 4407, tehát fölé mentem a célnak és ez üzemidőben is mutatkozott.

Az sem igaz, hogy nem szabad kikapcsolva tölteni a kótyüket... bárhogy lehet tölteni, a védő elektronika hülyebiztos, mindig működik.

Az egyetlen ami fontos, hogy a Li akksikat nem kéne nagyon lemeríteni minden alkalommal, csak formázáskor, mondjuk ha érezzük, hogy nem az igazi az üzemidő.

Ha mindig 1-2%-ig lemerül akkor a töltéstől károsodni fog, mivel a merült Li akksinak nagy töltőáramra van szüksége, a hőfejlődéssel jár és ez teszi tönkre a cellát.

Jobb a telefont akkor töltögetni, amikor csak lehetőség van rá. A Li akksi elviseli, sőt szereti ha akár 70%-tól is töltik.

2012. szept. 3. 21:41
 13/15 YourDestiny ***** válasza:
Először azt írod, hogy a védőelektronika hülyebiztos, aztán meg, hogy nem lenne szabad 1-2 százalékig meríteni? Persze, hogy nem, mert nem is lehet, pont az elektronika miatt.
2012. szept. 4. 10:43
 14/15 20120404 válasza:

Szia!

Hogy javult meg a telefonod??? Nekem is ez a problémám,hogy kisütés...hamar lemerül a telefon nekem is. Próbálkoztam úgy hogy nem merítettem le teljesen,majd ráraktam 14-16 órára (ezt megcsináltam már 4x,és valamenyivel jobb lett,de nem az igazi. Merítsem le teljesen??? Tanácstalan vagyok...

2012. okt. 23. 22:59
 15/15 YourDestiny ***** válasza:
Nem értem miért foglalkozik mindenki ezzel a kisütéssel. Egyes telefonok írják, mert hülyén fordították magyarra. Azt jelenti, merülőben, tehát használatban van. A Lítiumos akkumulátorokat nem lehet kisütni, teljesen felesleges formázósra játszani. Mindeg,y mit csinálsz vele, nem lesz jobb, se rosszabb, legfeljebb magadat csapod be. Jobban vagy kevésbé a szoftver miatt merülhet, sok mindenre képes ám a háttérben.
2012. okt. 24. 00:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!