Üdv. Most vettem egy Sony Ericsson Xperia Ray-t. Töltöttem 17 órát de még mindig azt írja az akkumlatornál hogy kisütés. Mi a teendő? Mennyit kell tölteni? Minden választ előre is nagyon köszönök!
Az nem egészen igaz, hogy a lithium akksit nem lehet formázni. Lehet formázni, nagyon könnyen. Kell neki egy nagy merítés, utána sok töltés. A Laptopom 3300 mAh-ra kopott akksija újra 4400 mAh lett. Pontosabban 4407, tehát fölé mentem a célnak és ez üzemidőben is mutatkozott.
Az sem igaz, hogy nem szabad kikapcsolva tölteni a kótyüket... bárhogy lehet tölteni, a védő elektronika hülyebiztos, mindig működik.
Az egyetlen ami fontos, hogy a Li akksikat nem kéne nagyon lemeríteni minden alkalommal, csak formázáskor, mondjuk ha érezzük, hogy nem az igazi az üzemidő.
Ha mindig 1-2%-ig lemerül akkor a töltéstől károsodni fog, mivel a merült Li akksinak nagy töltőáramra van szüksége, a hőfejlődéssel jár és ez teszi tönkre a cellát.
Jobb a telefont akkor töltögetni, amikor csak lehetőség van rá. A Li akksi elviseli, sőt szereti ha akár 70%-tól is töltik.
Szia!
Hogy javult meg a telefonod??? Nekem is ez a problémám,hogy kisütés...hamar lemerül a telefon nekem is. Próbálkoztam úgy hogy nem merítettem le teljesen,majd ráraktam 14-16 órára (ezt megcsináltam már 4x,és valamenyivel jobb lett,de nem az igazi. Merítsem le teljesen??? Tanácstalan vagyok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!