Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Ha T-Mobile-tól vettem egy...

Ha T-Mobile-tól vettem egy telefont és nem fizetem, mi lesz?

Figyelt kérdés

Vettem a T-Mobile-tól egy iPhone 4S készüléket részletre, előfizetéssel, viszont nem tudom már lassan fizetni. Ha nem fizetem, mi történik? Kérem csak olyanok írjanak, akik voltak hasonló helyzetbe vagy a T-Mobile-nál dolgozik.

Köszönöm.

2012. febr. 15. 20:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
behajtják az árát
2012. febr. 15. 20:55
 2/12 A kérdező kommentje:
bővebben?
2012. febr. 15. 20:55
 3/12 anonim ***** válasza:
61%
Behajtják kamatostól. A végén rámehet az autód,lakásod,ha van. Vagy a szüleidé. Vagy bíróság útján letiltják a fizetésedből. Igy vagy úgy,de megszerzik a pénzüket. Megérte az iphone-nal villogni? Érdekes,nekem jó a 7 éves telefon is,mert én belátom,ha nincs pénzem valamire.
2012. febr. 15. 20:56
 4/12 anonim ***** válasza:
0%

"A végén rámehet az autód,lakásod,ha van"

Ez enyhén szólva is butaság.

A telefont valószínűleg vissza kell adni. Nem tudom kinek a nevére lett véve, de annak kell majd kifizetni a maradék összeget,

2012. febr. 15. 21:05
 5/12 anonim ***** válasza:
A telefont nem kell visszaadni,mert nem kötelező,hogy meglegyen. Csak az árát,kamatostól,ami egy idő után elérheti egy lakás árát.
2012. febr. 15. 21:13
 6/12 anonim ***** válasza:

"A telefont valószínűleg vissza kell adni"

Ez enyhén szólva butaság.

A telefont letiltják IMEI szám alapján így semmilyen sim kártyával nem tudsz feljelentezni egyik hálózatra sem, tehát hívás, sms, mms, mobilinternet nuku.

Természetesen a sim kártyádat is letiltják, így azon hívni és hívást fogadni sem fogsz tudni semmilyen másik telefonnal.

Ezen kívül küldik a felszólításokat, majd a behajtókat. Ha a behajtók nem találnak semmit amit elvihetnek, nincs semmi a neveden akkor várnak, a tartozásod ezalatt kamatozik. Mihelyt lesz munkád vagy a neveden bármi azon behajtják a tartozásodat.

2012. febr. 15. 21:20
 7/12 anonim ***** válasza:
A lakásodat akkor vehetnék el, ha a jelzálogot jegyeznek be rá ( pl úgy vetted a telefont ) - ami egy műszaki cikk vétele esetében nem nagyon valószínű. Ráadásul mire egy ilyen tartozás sok milliós nagyságrendű lenne addigre elévül a tartozás.
2012. febr. 15. 21:21
 8/12 anonim ***** válasza:

"A telefont letiltják IMEI szám alapján így semmilyen sim kártyával nem tudsz feljelentezni egyik hálózatra sem, tehát hívás, sms, mms, mobilinternet nuku. "

Ez enyhén szólva butaság :) Elmélet jó, gyakorlat más.

Elárulok egy titkot: csak az annak az operátornak érdeke, hogy ne használd a telefont ahol vetted. Nem igazán ellenőrzik egymás EIR cuccának tartalmát ( fekete, fehér, szürke lista stb ). Sőt sok eseteben ( hacsak nem bűncselekményről van szó ) a telefont nem igazán tiltják le. Természetesen a SIMet parkoló pályára rakják a HLRben, de egy szolgáltató alapvető érdeke, hogy egy készülék bevételt termeljen: tehát inkább bevállalják azt, hogy egy telefon más SIMmel bevételt generáljon - amit rendesen fizetnek.

2012. febr. 15. 21:28
 9/12 anonim ***** válasza:
Nos ha nincs semmi a neveden nem tudnak semmit csinálni max letiltják a fizetésed de ha mondjuk vállalkozo vagy akkor megproblják behajtani de semmit se tudnak csinálni ha van vmi a neveden akkor el fogják vinni (persze nem a házat) vagy fizetésedből vonják le
2012. febr. 15. 23:10
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nagyon magas kötbért kell fizetned, pontosan a rendszerünkben lehetne megnézni! Írj egy privit a számoddal és elmondom a lehetőségeket lehet, hogy meg lehetne menteni a dolgot. Tudnom kellene a részleteket!

Üdv.: Egy Telekomos dolgozó.

2012. febr. 23. 09:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!