Ha T-Mobile-tól vettem egy telefont és nem fizetem, mi lesz?
Vettem a T-Mobile-tól egy iPhone 4S készüléket részletre, előfizetéssel, viszont nem tudom már lassan fizetni. Ha nem fizetem, mi történik? Kérem csak olyanok írjanak, akik voltak hasonló helyzetbe vagy a T-Mobile-nál dolgozik.
Köszönöm.
"A végén rámehet az autód,lakásod,ha van"
Ez enyhén szólva is butaság.
A telefont valószínűleg vissza kell adni. Nem tudom kinek a nevére lett véve, de annak kell majd kifizetni a maradék összeget,
"A telefont valószínűleg vissza kell adni"
Ez enyhén szólva butaság.
A telefont letiltják IMEI szám alapján így semmilyen sim kártyával nem tudsz feljelentezni egyik hálózatra sem, tehát hívás, sms, mms, mobilinternet nuku.
Természetesen a sim kártyádat is letiltják, így azon hívni és hívást fogadni sem fogsz tudni semmilyen másik telefonnal.
Ezen kívül küldik a felszólításokat, majd a behajtókat. Ha a behajtók nem találnak semmit amit elvihetnek, nincs semmi a neveden akkor várnak, a tartozásod ezalatt kamatozik. Mihelyt lesz munkád vagy a neveden bármi azon behajtják a tartozásodat.
"A telefont letiltják IMEI szám alapján így semmilyen sim kártyával nem tudsz feljelentezni egyik hálózatra sem, tehát hívás, sms, mms, mobilinternet nuku. "
Ez enyhén szólva butaság :) Elmélet jó, gyakorlat más.
Elárulok egy titkot: csak az annak az operátornak érdeke, hogy ne használd a telefont ahol vetted. Nem igazán ellenőrzik egymás EIR cuccának tartalmát ( fekete, fehér, szürke lista stb ). Sőt sok eseteben ( hacsak nem bűncselekményről van szó ) a telefont nem igazán tiltják le. Természetesen a SIMet parkoló pályára rakják a HLRben, de egy szolgáltató alapvető érdeke, hogy egy készülék bevételt termeljen: tehát inkább bevállalják azt, hogy egy telefon más SIMmel bevételt generáljon - amit rendesen fizetnek.
Szia!
Nagyon magas kötbért kell fizetned, pontosan a rendszerünkben lehetne megnézni! Írj egy privit a számoddal és elmondom a lehetőségeket lehet, hogy meg lehetne menteni a dolgot. Tudnom kellene a részleteket!
Üdv.: Egy Telekomos dolgozó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!