Hibás Xperia X8 Ginger DX ROM. Mit tegyek?
Voltam én is fejlesztő, de ez lényegtelen.
Volt szerencsém sokszor olvasni az xda-t és utána az ebből készült magyar "fordítást", ami jobb esetben felületes volt, rosszabb esetben félrefordítás.
Nemcsak az se-portálon, hanem a seria.hu-n is.
Seria.hu-ról meg bannoltak is, mert többször szóvátettem ilyesmit. Nem, hogy megköszönték volna, hanem egyenesen arrogánsak voltak a moderátorok, jellemzően a hurikan nevű.
Olvasd végig nyugodtan az xda linket, az biztosan jó. A magyar fórumokra is onnan készülnek a fordítások kivétel nélkül.
Ha jól megy az angol meg fogod érteni...
Ez akkor szokott előjönni, ha valaki az install update.zip menüből telepíti. Akkor kell utána a factory reset, ami vagy segít vagy nem.
Ezt custom zip-ként kell felrakni, nem véletlenül írják a telepítési leírásban.
Saját tapasztalatom: recoverynek q-ra mindegy, milyen néven van a rom zip-je. Csak ne az apply update from sd card menüpontot válaszd, hanem a choose zip... pontot, ott rá tudsz mutatni bármilyen nevű zip-re.
Általános szabály: rom szintlépés (2.1 után 2.2 vagy 2.3, esetleg 4.X) esetén mindig kell a factory reset. Ha mondjuk ugyanazon fejlesztőtől származó azonos szintű romot (pl. GDX 2.3.7 v021 után GDX 2.3.7 v028) teszel, nem kell full wipe, simán update, tehát telefonban minden adat maegmarad. A dalvik cash törlést megcsinálja a telepítő.
Plusz, ugyanúgy kell full wipe, ha stock kerneles rom után custom kernelest raksz.
A romcsere előtt én super backuppal szoktam egy backupot csinálni contacts, sms, stb. Romcsere után azzal vissazhúzható minden. Az apps backup 2.X-en belül működik, de ha 2.X-ről pl. 4.X-re lépsz, az alkalmazások nem kompatibilisek, nem tudja visszarakni vagy hibás lesz. Kontaktokat akkor is vissza tudja állítani.
Dobd ki :D. Jöhet a negatív értékelés XD
Amúgy factory reset, vagy próbáld custom.zip-ként feltenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!