Szerintetek a nokia 5800 -on mennek job játékok vagy a nokia 500on?
Jó kérdés.
Igaz, hogy az 500-ban 1 GHz proci van, viszont semmilyen grafikus gyorsítót nem tartalmaz a telefon, az 5800-ról meg nem tudom, hogy van-e vagy nincs.
Ha egy játék nem indul el 500-on, de 5800 igen, az nem a herdver miatt van, hanem azért mert az adott alkalmazás S60v5-re lett tervezve, nem pedig Belle-re. A Belle ugyanis nem kompatibilis 100%-osan a Symbian^3 előtti telókkal, aminek az a magyarázata, hogy két külön oprendszerről van szó:
A régebbi a Symbian OS, amit a Symbian Ltd. fejlesztett, majd a Symbian Foundation, miután megvette a Nokia. És annek az utóda a Symbian, amit már az Accenture fejleszt.
Legalábbis ha jól értelemezem a neten található infókat...
Azt nem mondtam, hogy nincs.
Én azt mondtam, hogy ha egy alkalmazás leírásához S60v5 telók vannak írva, mint kompatibilis készülékek (Pl. 5800, 5230, N97, stb.), akkor 80-90%, hogy elindul a telódon.
Symbian Belle-re is vannak játékok, amiket eleve arra készítettek. Nokia Store-ban (store.nokia.com) állítsd be a telód típusát (ezesetben Nokia 500), és nézz szét mik vannak ott, ilyenkor ugyanis csak a telóddal kompatibilis cuccokat mutatja. Ha megtetszet valamelyik alkalmazás, keress rá Google-n, hogy teljesen ingyen le tudd tölteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!