Segítenék nekem android market témában?
Most ismerkedem az android operációs rendszerrel és az android markettel is. Sok olyat hallottam, hogy egyre több a vírusos alkalmazás a marketen. Így kicsit aggódva használom.
Eddig az opera mobile böngészőt töltöttem le, a skype-ot és a citromail androidos alkalmazását. A citromail-ről már tettem fel kérdést. A citromail nem működött, hibát írt ki, ezért letöröltem.
Ezek az alkalmazások ugye biztonságosak, nem lett vírusos a telóm? Egyébként ha csak simán felmegyek a marketre és nézelődöm az alkalmazások között, nem töltöm le őket, akkor ugye nem kapok vírust?
A skype ugye nem veszélyes alkalmazás?
Androidra inkább a kémprogramok jellemzőek. Azok az alkalmazásokkal jönnek és azzal együtt is mennek (legalábbis eddig elég volt őket törölni a közlemények szerint). Ha letörlöd akkor már nem csinál semmit. Ha Marketen találnak valami gyanús alkalmazást akkor azt egyből törlik onnan is meg a készülékekről is. De viszonylag ritkán fordulnak elő már ilyenek.
A skype ugye nem veszélyes alkalmazás?
Gépen se veszélyes, akkor a telefonon miért lenne az?
Ha annyira félsz akkor tölts le valamilyen vírusirtót. Van abból is egy jó pár darab.
Vagy ha odafigyelsz arra, hogy mit telepítesz már azzal is sokat tehetsz, hogy kivédd a kártevőket:
A skype-ot, opera mobile és a citromailt töltöttem le, mást nem, és ezenkívűl nézelődtem a marketen, de mást nem töltöttem fel.
Kémprogram jöhetett így fel a telómra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!