Hétköznapi embernek kell víz-por-ütésálló telefon?
Gondoltam, hogy olyat veszek, mert 1-2x sikerül leejtenem a telefonom, de a reklámban szörgffel, meg barkácsolós meg ilyen emberekkel reklámozzák, hogy nem lesz baja a víztől, az ütéstől, a sártól.
Én meg nem nagyon vagyok lyen környezetben.
Tehát, egy hétköznapi embernek, fontos az ilyen?
Ha nem akarod rendszeresen cserélgetni, akkor szerintem hasznos. Én minden telefonom csak akkor cserélem le, ha tönkrement az előző, és tény, hogy ezek olyan alkalmak voltak, hogy pl. nyaraláskor a kertésznadrág felső zsebébe tettem a telefont, és bementem a tengerbe (bokáig érő vízbe) kagylót gyűjteni. Ahogy lehajoltam, kiesett a telefon, és hiába kaptam ki azonnal a vízből és szárogattam, meghalt (nyilván a só miatt). A következő telefonom ellopták, de az utána következőnek megint az volt a halála, hogy a nyitott ablakban ülve telefonáltam, megszédültem, persze kapaszkodót kerestem, a telefon meg lezuhant. Tehát újat kellett venni.
Ha te is hasonlóképp vagy ezzel, akkor szerintem megéri.
Ha viszont évente cseréled a telefonod, mert szereted a legújabb technikát használni, akkor nem éri meg, legfeljebb ha leesik, pár hónappal előbb veszed meg a következőt.
Mind a 3 funkciónak megvan a maga helye.
Pl: a vízállóságnak akkor van értelme, hogyha uszodába jársz gyakran, így pl beleesik a vízbe vagy valami. A porállóságnak akkor van értelme, hogyha olyan helyen vagy ahol nagy a tér, és sok a por. Tornapályákon salak van, de ha valaki homokos úton lakik akkor is hasznájára van a porállóság. Ütésállóság az bármikor jöhet, hiszen sosem lehet tudni, hogy mikor ejted el. Nekem egy másik telóm már landolt a paprikás csirkémben egy szombati ebédnél képernyővel lefelé de nem volt semmilyen álló sem. Mindegy. Fent leírtam, hogy mikor minek van értelme. Ha ilyeneket csinálsz akkor érdemes egyet venned.
Az ütésállóság jó dolog, nekem már repült el biciklizés közben és csak egy pici nyom emlékeztet rá a sarkán.
A vízállóságot is megtudod ha egyszer nyáron elkap egy zivatar. Én sokat járok horgászni, esett is vízbe már nem egy telefonom. Ezt ugyan nem ejtettem még be, de nem is kell attól tartanom hogy baja lesz a halak között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!