Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » 3G-n miért nem megy a telefono...

3G-n miért nem megy a telefonon az internet?

Figyelt kérdés

Elég kezdő vagyok még az okostelefonokban, most karira kaptam az első ilyet. Van hozzá mobilnet csomag is, viszont úgy valamiért nem mindig működik, igazából legtöbbször nem.

Androidos telóról van szó, nem tudom, ez mennyit számít, SE Xperia X8. (Tudom, tudom, nem csúcskategória, meg ósdi, de erre futotta. :)

A lényeg az, hogy wifin hasít rendesen, a nagyon gyenge jelűvel is simán megbirkózik, de az adatforgalom az fura. Ott az van, hogy amikor bekapcsolom, és megjelenik a fenti állapotjelzőn a fel- és lefele mutató nyíl (a mobilnet ikonja), csak akkor megy a net a telón, ha a nyilak fölött egy nagy H betű van. Ha az áll ott helyette, hogy 3G, akkor nem történik semmi, csak kb. ugyanaddig gondolkodik, mintha egyáltalán nem lenne semmi netforrás bekapcsolva, és kiírja, hogy nincs kapcsolat.

Én azt hittem, a 3G-vel is mennie kéne, sőt, hogy ha 3G van, akkor jelzi H az adatkapcsolatot, E pedig, ha nincs 3G, csak GSM. De lehet, hogy rosszul tudom. Viszont nagyon bosszantó, hogy sokszor itt lakáson belül is csak 3G-t ír és nem H-t, meg bárhol a városban, akár a belvárosban is, ahol aztán tényleg szuper a lefedettség. Vagy ehhez ennek semmi köze?

Na mindegy, végülis a kérdésem az lenne, hogy ha csak 3G-t ír és nem H-t, miért nincs kapcsolat, és lehet-e ez ellen bármit is tenni? Köszi előre is!

2012. jan. 6. 23:14
 1/3 anonim ***** válasza:

Én azt hittem, a 3G-vel is mennie kéne, sőt, hogy ha 3G van, akkor jelzi H az adatkapcsolatot, E pedig, ha nincs 3G, csak GSM. De lehet, hogy rosszul tudom.

Rosszul tudod. A H az HSDPA/HSUPA hálózatot jelez az E pedig EDGE hálózatot.

Alapvetően a 3G jelenik meg, és amikor adatforgalmat bonyolítanál átvált HSDPA-ra.

2012. jan. 7. 00:04
 2/3 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm. És arra van valami magyarázat, miért nem tudok sokszor adatforgalmat bonyolítani? Hiszen van lefedettség, beltéri és kültéri egyaránt, legalábbis elméletben, meg kisebb arányban a gyakorlatban is. Még csak a havi korlátot sem lépem túl, hogy esetleg a lassúság legyen a gond.
2012. jan. 7. 00:19
 3/3 Nagy Bernadett válasza:

Sziasztok!

Nekem hasonló problémám lenne.Sonny Xperia J van és bárhogy állítom nem hajlandó csatlakozni a 3G-re.Csak a H betűt írja ki felül a nettel nincs baj de szükségem volna 3G-re.Egyébként a szolgáltatóm a Vodafone.

Előre is köszönet.

2013. aug. 27. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!