Nokia N97mini vélemények?
szerintem egy telefonvásárlást az árkategória meghatározásával kell kezdeni, még ha csak nagyából is. ebbe a kategóriába nyilván beleesik a telefon, ezen sok minden vitatni való nincs.
aztán a következő lépésben szerintem azt kell mérlegelni, hogy számodra melyik rész fontosabb. a hardveres rész, vagy a szoftveres.
én úgy gondolom, hogy ha elsődlegesen a szoftvert használod, az operációs rendszer kinézetét nézed. a képernyők közti nüansznyi különbségeknél, a picivel élesebb kameránál, és a 2 másodpercnyi bootolás-különbségnél fontosabb az operációs rendszer kinézete, használhatósága. számomra a symbianos telefonok itt buktak el. egyszerűen csúnyák, 0 a felhasználói élmény. egy ios, android, de wp7is szebb, használhatóbb, kényelmesebb. egy biztos: ennek a Nokiának nem a szoftveres része a legnagyobb előnye.
a hardveres része se ígér túl sok mindent. a processzor is gyenge, a képernyő is elég régi, vannak már szebb darabok. nyilván a hardveres részéhez tartozik mondjuk a qwerty billenytyűzete, és ez esetben a körömmel nyomkodható kijelző (rezisztív technológia).
szerintem akkor lenne egyedül egy lehetőség ez a telefon, ha teljes mértékben hardveres oldalról közelítenéd meg a dolgot, és elhanyagolod a szoftvereset. érthetőbben: ha nagyon fontos műkörömmel való nyomkodás, és a kicsúsztatható billenytyűzet. ezzel egyidőben nemérdekel a szoftver/menü szépsége, testreszabhatóságe és az alkalmazások sokszínűsége.
csak egy tanács: próbáld meg az ujjaddal nyomkodni a telefont, és vegyél valami normális androidot :)
ha mindenképpen szeretnéd körömmel nyomkodni, akkor nem feltétlen rossz választás. az újabb, jobb telefonokat már kapacitív kijelzővel dobják piacra, és ezek nem érzékelik a műkörmöt. én biztos nem ilyen telefont vennék, de a te igényeidnek nem rossz.
nem is nagyon ugrik be olyan viszonylag jó telefon, amit lehetne műkörömmel nyomkodni. de ha találsz valamilyen másik telefont, akkor az alapján tudod eldönteni, hogy nyomkodható-e műkörömmel, hogy milyen technológiával készült a kijelzője
a kapacitív kijelző nem érzékeli
a rezisztív kijelző érzékeli a körmöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!