Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Most vettem egy HTC Wilfire...

Most vettem egy HTC Wilfire S-t most meddig kéne töltenem? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Ki kell sütni vagy pedig simán használhatom egyből?

(T-mobile-os)

2011. dec. 21. 15:06
 1/5 anonim ***** válasza:

Na lesz itt vita..

Én töltőre tenném (közbe lehet használni) reggelig, csontra feltöltődik, utána csontra lemerülni hagyni, ezzel kalibrálódik az akku program, később elfogadható pontossággal jelez.

Utána már töltheted kedved szerint.

2011. dec. 21. 15:14
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha egyszerűen lekapcsolja a töltést a telefon, mert feltöltődött, akkor mit érsz a reggelig töltéssel?
2011. dec. 21. 15:27
 3/5 anonim ***** válasza:

Jaaaj, de nehéz használni a keresőt. Százszor leírták minden egyes ilyen kérdésnél, tanuljátok már meg végre:

A Li-ionos akkumulátort nem lehet kisütni. Alulmerülés és túltöltés ellen is védi az elektronika. Ha a készülék jelzi, hogy feltöltődött, a töltés lekapcsol, hiába hagyod a töltőn reggelig a telefont. Ha alacsony töltöttségi szintet jelez, töltőre rakod, nem kell megvárni, míg kikapcsol. Kikapcsolva nem töltöd, magasabb cellafeszültségen ajánlatos tölteni a Li-ion és Li-Pol akkumulátorokat. A Lítiumos akkumulátor teljes kapacitását nem lehet kihasználni, legfeljebb a 90 százallékát. Ellenkező esetben az élettartam a felére vagy kevesebbre csökkenne. Ebből adódóan nem merül le és nem töltődik fel teljesen.

Első töltés: teljesen feltöltöd az akkumulátort (kb. 2-3 óra). Rögtön az első feltöltés után a maximális teljesítményét adja. Ezután akkor és annyiszor töltesz bele annyi ideig, ahogyan épp kedved tartja.

Jó tanács: havonta egyszer ajánlatos lemeríteni, majd teljesen feltölteni (jelzéstől jelzésig) az akkumulátort, hogy a cellák közötti egyenetlenségek kiegyenlítődjenek, így a töltöttségi szint jelző nem mutat hibás értéket.

Remélem felfogja mindenki végre...

2011. dec. 21. 15:34
 4/5 anonim ***** válasza:

Első vagyok..

Én nem azt mondtam, hogy reggelig töltődik, hanem rajtahagyom a töltőn, az automatika úgyis lekapcsolja, én meg szundikálok.

Szoktam Li-Ion akkupakkot összeállítani, minden egyes akku tetején csücsül egy töltés-kisütés felügyelő integrált áramkör+FET kapcsolóelem, így természetesen mindegyik külön-külön védve van töltés/kisütés közben.

Mobiltelefonban nincs mit a cellák között kiegyenlíteni, egyetlen egy cella van benne 3.7(4.1)V feszültséggel...

Semmi rosszat nem mondtam, legfeljebb nem fűztem hozzá a miértet...

2011. dec. 21. 17:06
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen, a töltő 4.1 Voltnál megáll, persze lehetne többre tölteni. Ám abban tévedsz, hogy egy cella van benne. Nem egy, három.
2011. dec. 21. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!