Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Ez mi? Miért utalt pénzt a...

Ez mi? Miért utalt pénzt a Gyertyaláng Kegyeleti Szolgálat?

Figyelt kérdés
Vettem tegnap egy új telefont T-Mobile csomagban, kaptam hozzá egy teljesen új SIM kártyát, tehát elvileg ezt a telefonszámot még senki sem használta. Még nem aktiváltam a SIM kártyát. Ma kaptam egy sms-t, az OTP-től, egy pénz átutalásról, hogy nekem ez a kegyeleti szolgálat utalt 75 000 Ft-ot.
2011. dec. 2. 13:26
 1/8 anonim ***** válasza:
már használta előtted más is a számot, de a bankjának nem jelezte, hogy telefonszám változás történt
2011. dec. 2. 13:31
 2/8 anonim ***** válasza:

A megszüntetett telefon-előfizetés esetén az addig használt telefonszámot kb. 6 hónapig a szolgáltatók kötelesek "altatni", új előfizetőnek nem adhatják ki.

Valószínűleg az történt, hogy a telefont lemondó nem értesítette a bankot, a T-Mobilnál a 6 hónap letelt, te megkaptad a más által korábban vissza-adott számot.

Küldj vissza egy sms-t a banknak, hogy értesítsék levélcímre az illetékest, te pedig esetleg reklamálhatsz a T-Mobilnál, kérhetsz új számot.

2011. dec. 2. 13:36
 3/8 anonim ***** válasza:

Szerintem sokkal egyszerűbb, kényelmesebb na meg gyorsabb is lenne ha vagy a Gyertyalángot hívnád fel ez ügyben, vagy az OTP-t vagy pedig a T-mobile-t. Ez azért nem egy olyan gyakran előforduló történet, hogy sokan tudják rá a választ. Egyszerűbb ha az illetékesekhez fordulsz.

Mondjuk nekem lenne egy olyan tippem, hogy ez egy újra kiosztott telefonszám. Az előző tulajdonosa meg ezt a számot adta meg a banknak, így amikor a számlájára utalnak pénzt arról értesül. Na mivel már nem az övé hanem a tied és nem is lett a banknál a szám megváltoztatva ezért te kapod az értesítést arról, hogy az illetőnek a számlájára pénz jött.

Ha viszont mégiscsak a te számládra ment a pénz akkor még érdekesebb az egész. Jobban jársz ha az illetékeseket hívod fel ez ügyben.

2011. dec. 2. 13:38
 4/8 A kérdező kommentje:
Én is erre gondoltam, hogy már használták előttem a számot. De én nekem kellett kiszednem abból a nagyobb kártyából amiben benne vannak az új SIM kártyák, és a 60 Ft lebeszélhető pénz is rajta van, ezért nem úgy néz ki, mintha már valaki használta volna.
2011. dec. 2. 13:46
 5/8 anonim ***** válasza:
A kártyát nem is használták, de a számot azt igen. A kártyákat sose adják ki újra (miért is tennék?) ellenben a már visszamondott, illetve inaktívvá vált számokat újra ki szokták adni.
2011. dec. 2. 13:50
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem a sim kártyádat használták már, csak volt egy régi előfizetés ilyen hívószámmal. Amikor az a szerződés megszűnt, újra bekerült a szám a rendszerbe.

A fiam is járt így, neki is egy vadidegen számlájáról jött folyamatos értesítés. Én a bankot hívtam, jelentettem, törölték a számot, és megszűntek az értesítő sms-ek.

2011. dec. 2. 13:51
 7/8 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek!
2011. dec. 2. 14:06
 8/8 anonim ***** válasza:
Mi is köszönjük a zöld kezecskét. Örülünk, hogy tudtunk segíteni!!!!!!!!!!
2011. dec. 2. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!