Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért megy ekkora harc a...

Miért megy ekkora harc a mobil os-ek terén? (további lent)

Figyelt kérdés
Annyit szeretnék kérdezni, és remélem nem megy át háborúba, örjöngésbe és egymás szétszedésébe a kérdés, hogy miért ekkorák az ellentétek a mobil oprendszereknél. Lásd Android vs Windows Phone 7 vs iOS. Én, mint egyszerű, gondolkodó ember úgy látom ezekből a telefonokból a hasonló árkategóriájúak alapvetően ugyanazt tudják (tekintsünk el a kijelző, kamera és egyéb hardverek milyenségétől), a sebesség különbségeknél, olykor tized másodperceken megy az öldöklés, ami valljuk be nem jelentős, ha csak nem a stopperezés a hobbid. Az alapvető funkciókban (amik szerintem tényleg fontosak: gps, wifi, játék, hálózati, netes dolgok...), az egy árkategóriás telefonok (Ne egy galaxy minit hasonlítsunk egy 4GS-hez, mert az nem lenne fair), ugyanazt tudják csak kicsit más köntösben tálalva. Te hogy látod ezt?
2011. dec. 1. 18:58
 1/4 anonim ***** válasza:

ez így van!

egy SGS2 androidja azt tudja kb mint a mini csak sokkal erősebb hardverrel, jobb kamerával, jobb kijelzővel stb.-->és ezért fizetsz többet!

2011. dec. 1. 19:03
 2/4 A kérdező kommentje:
Ez is egy jó meglátás, de én itt inkább az oprendszerek közötti harcra gondoltam iOS, Android, WP7. Köszönöm, hogy írtál :)
2011. dec. 1. 19:07
 3/4 anonim ***** válasza:

mondjuk az már megint más!

Mindegyik mást nyújt!

WP7 egy fejlődő elég jól optimalizált rendszer! hátrány: zárt,kevesebb app

iOS stabil, és jó appok : hátrány: csak iphone ami nagyon drága és ez is zárt(term. lehet bütykölni)

android: nyílt, több választási lehetőség (még a kezelőfelület közül is választhatunk Pl. HTC Sense, Samsung TouchWiz Stb...)

kevésbé jól optimalizált, bár a mostaniak főleg a 4.0 már jobb lesz, sok app!

kb ennyi jutott eszembe :D remélem nem írtam hülyeséget :D

2011. dec. 1. 19:35
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg kezdenek hasonlítani, a sikeres megoldásokat pillanatok alatt "eltanulják" egymástól.

Régen a palm és a wince (epoc, ki emlékszik?) között ég és föld különbség volt.

De abban igazad van, hogy funkcionálisan az átlagigényeket mindegyik kielégíti, még a leköpködött windows mobile is :)

Viszont hitvitára kiválóan alkalmasak, lásd: Canon-Nikon.

2011. dec. 1. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!