Ha valaki külföldről küld haza sms-t, az miben különbözik attól, ha belföldröl küldte volna? Egyáltalán észre lehet venni, hogy külföldről van küldve, vagy nem?
Az nem igaz, hogy megkapja az országkódot a küldő, ha külföldi országból küldik. Azt a telefonszámot látja a fogadó ami a SIM kártyájához hozzá van rendelve. Tehát küldheti bárhonnan a szám mindig +36... formátumban (esetleg 06, üzenetközponttól függően) fog megjelenni. Mégcsak az üzenetközpont sem lesz más, mivel a roaming során a magyar központra indítja a küldést. (Ez van beállítva alapértelmezetten.)
Tehát NEM állapítható meg, hogy itthonról vagy külföldről küldték az sms-t.
Esetleg amit én észre vettem, az az, hogy amennyiben te küldesz, és a fogadó fél külföldön van, akkor jellemzően több a küldési és visszajelzési idő (másodpercekkel tovább küldi a telefon). De ez ugye nem szentírás, hiszen ennek ezer oka lehet, de ha pl. Angliában vagy spanyolban van a fogadó fél, akkor ezt szoktam tapasztalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!