Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért kell a mobilok aksiját...

Miért kell a mobilok aksiját új állapotban formázni?

Figyelt kérdés
2009. máj. 10. 18:10
 1/8 anonim ***** válasza:
39%

Mert a gyártáskor nem csinálják meg, nem lenne rá idő.

A formázás meg azért kell, hogy a megfelelő kémiai folyamtok megtörténjenek, mert úgy lesz hosszú élettartamú.

2009. máj. 10. 18:53
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2009. máj. 10. 19:03
 3/8 anonim ***** válasza:
57%

Emberek! a FORMÁZÁST TESSÉK TELJESEN ELFELEJTENI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ilyet akkor mond az eladó, ha látja, hogy balfék az ember, és jövő héten jöhet az új aksiért. A lithium ION és POLYMER aksikat nem kell, és sosem kellett formázni! Picit értek a mobilokhoz, tudom mit beszélek, és ide is rakok mindjárt valami linket arról, amit írok.

Technológiailag nincs idő... baromság. Fizika, és kémia. A gyártás során töltés alá került ionizált anyagok kerülnek az aksiba, ami a gyártás végén 100 százalékos töltöttséget eredményez! Amikor a telefont megvásárolod, kártya betesz, aksi betesz, és használ! Mondok még egy titkot: A Nikkel Kadmium és Nikkel MetalHydrid akkukkal szemben a lemerülés nem hogy használ (un. memória effektus kivédésére) de kifejezetten ÁRT a készüléknek!!! Tehát használat előtt-közben-után, egyszóval bármikor tölthető, sőt nagyon rövid ideig is lehet így tölteni! ÉS SOHA-SOHA ne engedjétek lemerülni! Meghálálja! A 2006 novemberben vásárolt, és napi szinten több órát használt, sokszor és röviden feltöltött, de soha le nem merített SE w810i készülékem a mai napig(!) 4-5 napig marad feltöltött, bár már csak második készülékként használom. Az elsődleges készülékem egy Nokia N95 8GB, és tökéletes állapotban és kondícióban vannak!!!

2009. máj. 10. 19:16
 4/8 anonim ***** válasza:
36%

Amit igértem, bár angolul van!!!

[link]

2009. máj. 10. 19:19
 5/8 A kérdező kommentje:

Na ez tök jó. Nekem meg azt mondták, hogy 2x 16 óra. Most ha emiatt lesz szar az aksi... Áhh :@

Köszönöm, hogy értesítettél.. Angolul sajna nem tudok, de majd kérek segítséget!

2009. máj. 10. 19:24
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

csak a régi nihm akksikat kellett formázni , az új lithium-polimert már teljesen felesleges

1. ha teljesen lemeríted ezeket az akksikat akkor veszítenek a tartósságukból(nihm akksinak csak jót tett)

2. ha teljesen feltöltődtek akkor, leáll a töltés(nihm akksiknál még valamennyit töltődött rá, ami csak jót tett az akksinak)

2009. máj. 10. 21:16
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Így van. A LiPo akksis telefonba hiába hagyod bedugva a töltőt 16 óráig, az első 1-2-3 órában fog töltődni, a maradék időben meg csak ott lesz a tápfeszültség a csatlakozón, a töltést szabályozó áramkör nem fog áramot átengedni. Elvileg kárt nem okoz a "16 órás formázás", de teljesen fölösleges, mivel úgyis leáll a töltés, amikor megtelik az akksi.
2009. máj. 11. 12:33
 8/8 anonim ***** válasza:
A telómat (xpress music) karácsonyra kaptam, 24 órát kellett tölteni. Nem értettem miért kell, de megcsináltam és tök jól működik. Lap-top-nál teljesen ugyan ez van!
2009. jún. 6. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!