Apple Iphone 4 8GB az USA-ból?
Hali!
Azt szeretném megtudni,hogy ha rendelek Iphone 4-et az USA-ból akkor nem rakna rá minden hülyeséget vámot meg ilyeneket??
Mert kiszámoltam,hogy a szállítás Magyarországra mennyi lenne és mennyi idő.De az szerintem még semmi mert sokan írták,hogy kb ugyan annyi mintha itthon megvennéd.Ez igaz?
Kérem segítsen aki tudja,vagy aki már rendelt így.
Kösz előre is!
Kedves ma 22:02, nem allok le veled veszekedni, mert nem is meltatlak ra, csak a tobbiek felreinformalasa elkerulese vegett tisztazzunk valamit.
Besetalsz a postara (usps.com) es feladsz Mo-ra egy csomagot. Ha nem level, tehat csomag (package), akkor minden esetben ki kell toltened egy vamnyilatkozatot (custom form). Hiaba irom ra, hogy ajandek, vagy kereskedelmi aru, valami erteket ra kell irnom kulonben a kedves neni a pultban nem fogja elvenni tolem.
Ha az ertek tobb, mint huszonx dollar (legutobb mikor felhivtuk a vamhivatalt, azt mondtak $21), akkor az aru afajat a vamhivatalnak ki kell fizetni abban az esetben, ha a csomagot megfogjak.
A postai dijban van biztositas bizonyos ertekig. Ha a csomagba beteszek egy pl. 200 dollaros termeket (mondjuk egy mobilt), es rairom a custom papirra, hogy az ertek 20 dollar, akkor nagy valoszinuseggel a vamon siman atjon. Ellenben ha a csomag elveszik, vagy egy gonosz szomszed kilopja a postaladabol, akkor mehetek a postara panaszkodni. A posta a bevallott erteket, a fenti esetben 20 dollart szo nelkul kifizet nekem. Erteeeed? Ha azt akarom, hogy a 200 dolcsis kutyu 200 dolcsira legyen biztositva, akkor nem irhatom a custom papirra, hogy az aru erteke 20 dollar. Ha rairom, hogy az aru erteke 200 dollar, akkor valoszinu (nem mindig) de a vamosok meg fogjak allitani a csomagot es addig nem kezbesiti a posta, amig a 25%os afat a cimzett ki nem fizeti.
Ami pedig a garanciat illeti: itt Californiaban ugy mukodik, hogy ha elromlik valami, akkor altalaban abba a boltba kell a termeket visszavinni ahol vettuk, kezunkben a szamlaval, amivel igazoljuk hogy mikor (es hol) vettuk a termeket. Bizonyos termekek eseteben (pl. Apple) nem feltetlen kell a mobilos boltba visszamenni, hanem elmehetek a legkozelebbi Apple storeba. Ha tudjak a telot javitani megteszik, ha nem, akkor adnak ujat. (a parom most kapott egy zsir ujat, mert a home gombot nem tudjak javitani)
Ha elmegyek New Yorkba es ott romlik el az iphone-om es meg garancian belul van, akkor valoszinu a helyi Apple bolt vallalja a javitast/cseret.
Ha Magyarorszagon bemesz a boltba egy amerikaban vasarolt iPhone-al, es egy angol nyelvu, vasarlast igazolo szamlaval, amit amugy photoshoppal gyartok neked, kivancsi lennek, hogy az elado mit szolna hozza. Gondolod a pesti Apple boltban ingyen vallajak egy ilyen iphone javitasat/cserejet?? Mert ha igen, akkor az jo!
Ui: a 120,000 alatt mit ertesz?
ma 21:51 - ebayrol soha nem vennek telefont, foleg nem iPhonet. Tul komplikalt; ha valami nem stimm a teloval kuldhetem vissza, ha megserul szallitas kozben, kuldhetem vissza. Egyszerubb (nekem) besetalni a sarki Apple-be vagy az ATT-hez es venni ott egyet.
Sajnalom de ebbol is latszik, hogy en itt lakom. En (hala Istennek) nem szorulok ra arra, hogy ha veszek egy ajfont, akkor felkutassam a vilag legolcsobb eladojat. Megveszem ott ahol a legkozelebb es ahol a legkenyelmesebb. Sajnalom, itt ez van. Tudom, hogy Mo-n nem igy megy, eltem ott eleget.
nevezetesség?? ...sem irni, sem olvasni nem tudsz:(
Azt irtam, HA a vam megallitja. Nincs ra se emberuk se idejuk minden csomagot megallitani, de szuroproba szeruen mindig nehanyat kivalasztanak.
En 5 csomagot kuldtem Mo-ra, egyet nem allitottak meg. A parom 5 csomagjabol 4-et megallitottak. Szerintuk az aru erteke tobb volt mint $20. Mi szamlaval igazoltuk, hogy nem. Igy a csomagot tovabb engedtek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!