Nokia E6 esetleg android?
A NOKIA szerintem 10 éve ugyan azt tudja. Az "áttekinthető" felület 10 éve nem fejlődött szinte semmit. Semmi extrát, semmi újat nem tettek hozzá. Okostelefonjait is a szakemberi berkekben is lehúzott Symbiannal csomagolja évek óta. 5-10 éve a Nokia volt a csúcs, meg a használható, de fejlődni kéne, ami az évek során elmaradt. Itt az eredménye.
Egy márkánál a vevő a mérce, és látjuk hol tart a Nokia. Lehet fikázni a Samsung telókat, de kb. 10 eladott telefonból 6 Samsung. Nem veszik a NOKIA-t, és sok 100 millió felhasználó nem tévedhet...
A Phone 7-es egy mentőöv lenne... Vagyis lett volna, ha 2-3 évvel hamarabb kapcsolnak. (Tudom, akkor még nem volt Phone 7) De sajna törekvés sem volt versenyezni az Androiddal. Nemhogy az Android, de még a sznob iPhone is elhúzott mellettük. Most meg, hogy rezeg a léc, talán túl késő...
Szerintem.
"Semmi extrát, semmi újat nem tettek hozzá."
Mennyi linket, akarsz, amivel megcáfolható ez az állítás? Lasd a Symbian^1, Symbian^3, Anna és Belle, valamint a MeeGo közötti különbségeket. A WP7 meg nem mentőöv, hanem egy lyukas csónak!
Nem akarok linket, mivel mind a Symbian-ról szólna. És a Symbian soha nem volt jó... Ez a bajom.
Láttál már valaha mondjuk olyan álláshirdetést, hogy Symbian fejlesztőt keres valaki? Én nem! Android, iPhone, Phone7? Tele van a Net velük, mert üzleti alkalmazásokat is fejlesztenek alatta. (1 emelettel lentebb mennék az irodaházban, ahol dolgozom, kb. 150 Android fejlesztőt találnék)
Ja, és ez mellett minden Symbian-os Nokia megfizethetetlen volt az átlagember számára (100k<). Most, hogy az Android is jelen van, kezd olcsóbb lenni, de sajna már nem versenyképes.
Abban igazad van, hogy a Phone 7 már semmit nem ér a Nokia-nak. Egy lyukas csónak. De ennek mindössze annyi az oka, hogy későn kaptak észhez. A Microsoft mobil oprendszerek soha nem voltak rosszak. Valamiért a hétköznapi és az ipari PDA-kat is Windows Mobile 5-6-os verziókkal szerelték, előtte meg ugye a Windows CE-vel. Ott sem emlékszem Symbian-ra.
Az a bajom, hogy a Symbian-ról szinte semmit nem tudok...Tudom,hogy létezik, hogy oprendszer, hogy Nokia, de ennyi. Sztem ez is a Nokia hibája.
Igen, az Android Market tele van haszontalan sz@r alkalmazásokkal. De ha azt az 1-et az 1000-ből, ami tetszik, nem tudom feltenni a telómra, akkor az dühít.
Meg ugye némi fejlesztői tapasztalattal csinálhatsz rá te is alkalmazást. De a google legújabb ügyes programjával még programozónak sem kell lenned, úgy csinálhatsz alkalmazást.
Egy szóval lemaradt a Nokia, de nagyon.
Emlékszem a 3210-es Nokia-ra. Szép volt, jó volt, ügyes volt, drága volt. A feleségem most cserélte le az 1 éve vásárolt 2XXX-es Nokia-ját, és az MP3 csengőhangon és színes kijelzőn, memória bővíthetőségen kívül talán a Bluetooth volt, amiben többet tudott a 3210-től. :)
Aki csak a telefon funkciót használja, annak oké. (bár más gyártók kínálatából is kapsz "buta" telefont.)
Egyetértek abban, hogy ha időt szánnak egy rendszer fejlesztésére, akkor versenytársa lenne az Android-nak. Itt rontották el a legjobban.
A WP7....hát...fene tudja. Én dolgoztam Windows Mobile-on fejlesztőként, és ha fejlesztői szemmel nézem, akkor nem rossz. Könnyen fejleszthető rá bármi, ami üzletileg jó lehet. De még új. 2 év múlva ismét megnézném, hol tart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!