Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Nokia E6 esetleg android?

Nokia E6 esetleg android?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Vásárlás előtt állok és nem tudom melyik éri meg jobban lehetőleg 70k alatt. Tudnátok ebben segíteni? Esetleg vélemények az E6ról? Androidra is nagyon kíváncsi lennék, és ha android azon belül is milyen telefon? Válaszokat előre is köszönöm!:)
2011. nov. 5. 10:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A NOKIA szerintem 10 éve ugyan azt tudja. Az "áttekinthető" felület 10 éve nem fejlődött szinte semmit. Semmi extrát, semmi újat nem tettek hozzá. Okostelefonjait is a szakemberi berkekben is lehúzott Symbiannal csomagolja évek óta. 5-10 éve a Nokia volt a csúcs, meg a használható, de fejlődni kéne, ami az évek során elmaradt. Itt az eredménye.

Egy márkánál a vevő a mérce, és látjuk hol tart a Nokia. Lehet fikázni a Samsung telókat, de kb. 10 eladott telefonból 6 Samsung. Nem veszik a NOKIA-t, és sok 100 millió felhasználó nem tévedhet...

A Phone 7-es egy mentőöv lenne... Vagyis lett volna, ha 2-3 évvel hamarabb kapcsolnak. (Tudom, akkor még nem volt Phone 7) De sajna törekvés sem volt versenyezni az Androiddal. Nemhogy az Android, de még a sznob iPhone is elhúzott mellettük. Most meg, hogy rezeg a léc, talán túl késő...

Szerintem.

2011. nov. 7. 21:14
 12/15 anonim ***** válasza:

"Semmi extrát, semmi újat nem tettek hozzá."

Mennyi linket, akarsz, amivel megcáfolható ez az állítás? Lasd a Symbian^1, Symbian^3, Anna és Belle, valamint a MeeGo közötti különbségeket. A WP7 meg nem mentőöv, hanem egy lyukas csónak!

2011. nov. 7. 21:24
 13/15 anonim ***** válasza:

Nem akarok linket, mivel mind a Symbian-ról szólna. És a Symbian soha nem volt jó... Ez a bajom.

Láttál már valaha mondjuk olyan álláshirdetést, hogy Symbian fejlesztőt keres valaki? Én nem! Android, iPhone, Phone7? Tele van a Net velük, mert üzleti alkalmazásokat is fejlesztenek alatta. (1 emelettel lentebb mennék az irodaházban, ahol dolgozom, kb. 150 Android fejlesztőt találnék)

Ja, és ez mellett minden Symbian-os Nokia megfizethetetlen volt az átlagember számára (100k<). Most, hogy az Android is jelen van, kezd olcsóbb lenni, de sajna már nem versenyképes.

Abban igazad van, hogy a Phone 7 már semmit nem ér a Nokia-nak. Egy lyukas csónak. De ennek mindössze annyi az oka, hogy későn kaptak észhez. A Microsoft mobil oprendszerek soha nem voltak rosszak. Valamiért a hétköznapi és az ipari PDA-kat is Windows Mobile 5-6-os verziókkal szerelték, előtte meg ugye a Windows CE-vel. Ott sem emlékszem Symbian-ra.

Az a bajom, hogy a Symbian-ról szinte semmit nem tudok...Tudom,hogy létezik, hogy oprendszer, hogy Nokia, de ennyi. Sztem ez is a Nokia hibája.

Igen, az Android Market tele van haszontalan sz@r alkalmazásokkal. De ha azt az 1-et az 1000-ből, ami tetszik, nem tudom feltenni a telómra, akkor az dühít.

Meg ugye némi fejlesztői tapasztalattal csinálhatsz rá te is alkalmazást. De a google legújabb ügyes programjával még programozónak sem kell lenned, úgy csinálhatsz alkalmazást.

Egy szóval lemaradt a Nokia, de nagyon.

Emlékszem a 3210-es Nokia-ra. Szép volt, jó volt, ügyes volt, drága volt. A feleségem most cserélte le az 1 éve vásárolt 2XXX-es Nokia-ját, és az MP3 csengőhangon és színes kijelzőn, memória bővíthetőségen kívül talán a Bluetooth volt, amiben többet tudott a 3210-től. :)

Aki csak a telefon funkciót használja, annak oké. (bár más gyártók kínálatából is kapsz "buta" telefont.)

2011. nov. 8. 15:12
 14/15 anonim ***** válasza:
Véleményem szerint a WP7 nem sokat ér. Sőt, a jelenleg felkapottabb rendszerek közül a leggyengébbnek találom. A MeeGo egy nagyon jó rendszer lett, pedig a Nokia sajátos Symbian utódja, és véleményem szerint simán versenyképes lett volna az Androiddal, ha időt szánnak rá és a fejlesztésre a WP7 helyett.
2011. nov. 8. 16:08
 15/15 anonim ***** válasza:

Egyetértek abban, hogy ha időt szánnak egy rendszer fejlesztésére, akkor versenytársa lenne az Android-nak. Itt rontották el a legjobban.

A WP7....hát...fene tudja. Én dolgoztam Windows Mobile-on fejlesztőként, és ha fejlesztői szemmel nézem, akkor nem rossz. Könnyen fejleszthető rá bármi, ami üzletileg jó lehet. De még új. 2 év múlva ismét megnézném, hol tart.

2011. nov. 8. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!