Segítene valaki az APK fileok telepítésében androidos telefonra market nélkül?
első körben beállítások/alkalmazások-nál be kell pipálni az ismeretlen forrásokat (csak így telepíthető külső program)
ez után leszeded marketból az astro file managert
utána rárakod az apk fájlt a memória kártyára
astroban a/mnt/sdcard mappában megkeresed ahova tetted az apk-t rányomsz és open app manager
végig nyomkodod, és ott van a menüben
az X10 minin nincs alapból fájlkezelő, az pedig elengedhetetlen az apk telepítéséhez, mivel a telefon max a képeket és zenéket látja enélkül az SD kártyán.
Keresnetek kell egy wifi hálózatot, marketról leszedni az Astro file managert, onnantól pedig bármi megoldható net nélkül is
Amire szükség van:
Android SDK
Egy fájlkezelő (pl ES file explorer, astro)
Telepítés menete
Kössük össze a telefonunk a géppel usb-hibakeresés módban. Legyenek engedélyezve a hamis helyek és az ismeretlen forrásokból való telepítés is.
Csomagoljuk ki az android sdk-t.
A letöltött fájlkezelőt másoljuk be a tools mappába.
Nyissuk meg a parancssort (futtatásba írd be: cmd és enter)
Navigáljunk a tools mappába a cd mappaneve parancssal (pl: D:\android-sdk-windows\tools\)
Az adb devices parancsot beírva nézzük meg az eszközünk nevét.
itt kb valami ilyesmit kell látnunk:
List of devices attached
57009af1ab23 device
Mindezek után írjuk be a következő parancsot: adb -s eszközneve install letöltöttfájlkezelő
Mindezek után (ha mindent jól csináltunk) lesz egy telepített fájlkezelőnk a készülékünkön és így már könnyedén tudunk egyéb forrásból származó alkalmazásokat telepíteni.
Ezzel is próbálkoztam, de a parancssoros rész nem megy pedig ez érthető.
A válasz: sehogy!!
Hasonló szituációba kerültem én is amikor megvettem az x10 mini pro -mat. Alkalmazásokat akkor tudsz telepíteni ha marketről letöltöd így autómatikusan települ.
A másik lehetőség ha szerzel egy fájlkezelőt(pl.: astro). Amivel tudod telepíteni azokat a programokat amiket memória kártyára ráraktál.
De Astro -t CSAK marketről tudsz szerezni, ez egy ilyen dolog. Hiába rakod rá a .apk -t memória kártyára ha nincs mivel telepítened.
Ajánlom, hogy keress nyílt wi-fi -t(bevásárló központ vagy valahol) és gyors marketről szedd le az astro -t. Utána tied a pálya.
adb-vel simán mennie kell
hol akadsz el a parancssoros résznél?
Küld át az apk fájlt bluetooth-on vagy másold az apk fájlt a memóriakártyára és írd be a böngésző címsorába ezt:
file:///sdcard/xxx.apk
az xxx helyére a memóriakártyára másolt apk fájl pontos nevét kell írni, az egyszerűség kedvéért még pc-n nevezd át pl. 1.apk-ra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!