Milyen telefont vegyek? Telefonálni, sms-t küldeni, e-mailt küldeni és viszonylag olcsón internetezni szeretnék (ha nem vagyok gépközelben). Ehhez okostelefon kell már? Érintőképernyőt meg lehet szokni?
Az olcsó netezéshez, telefonáláshoz, sms-ezéshez, semmi köze a telefonhoz, ezek csak a szolgáltatótól függenek. Az érintő képernyőt meglehet természetesen szokni. Ezekhez amit leírtál nem kell feltétlenül okos telefont. Mivel árat nem írtál így ezt ajánlom.
Okostelefon bár elméletileg nem követelmény ezekhez mégis azért ajánlom mert ezekben lényegesen jobb e-mail kliensek vannak mint a "butatelefonokban", ráadásul sokkal jobban személyre szabhatóak.
Az érintőképernyő elsőre lehet h furcsának tűnik de egy sokkal intuitívabb felhasználói felületet kezelsz. A valóságban is ha szeretnéd kinyitni az ablakot akkor nem gombokat nyomogatsz egy menüben, hanem megfogod a zárat. Itt ugyanez a helyzet, csak ikonokat nyomkodsz, betűket stb:) Nem lesz vele baj ne félj.
* ezt akartam írni: e-mail kliensek és netböngésző.
Ami kimaradt: ha telepíted az opera mini-t (egy internet böngésző telefonra) akkor az kb tizedére csökkenti a webes adatforgalmad és azzal sokat spórolhatsz mert elég csak a kisebb csomagot megvenned. (A honlapokat az opera szerverén keresztül kérdezi le és a te telefonodra nem a teljes honlap hanem annak egy tömörített formája töltődik le amit a böngésző utána neked rendesen megjelenít. Nem sok különbséget fogsz látni az eredeti oldal és e között (a képek minősége csúnyább valamivel) viszont rengeteget lehet vele spórolni)
Spórolás 2 mert ezt is lefelejtettem:
ha a mini pro-t vagy egyéb androidos telót választasz akkor levelezésed telefonról NE úgy intézd, hogy belépsz a gmail.com -ra weben, hanem állítsd be az e-mail klienst, és lehetőleg gmailt. ez azért fontos mert gmail támogatja a push-t. AZAZ: ha leveled érkezik akkor a telefonodra RÖGTÖN letöltődik ám pop3-al szemben ehhez nem kell folyamatosan lekérdeznie a levelező kliensnek, hogy jött-e új levél. ezzel ismét adatforgalmat spórlsz. azzal pedig szintén, hogy a telefonodra csak a levelek töltődnek le és nem az azokat körülvevő teljes honlap és webes kliens.
Utolsó kommentem becsszó:D
Strapabíró: Motorola Defy. Bár nem nőies de por ütés és vízálló IP67-es katonai szabványnak megfelel. még a kutya is játszhat vele a balatonban akkor sem lesz semmi baja:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!