Mi értelme szidni a symbian-t?
Figyelt kérdés
Soha nem fogom megérteni az ilyen rossz véleményű embereket. Előre közlöm, androidos telóm van! Az tény, hogy a rendszer eléggé lejárt, de ha azt nézzük, akkor az android kinézetben mennyit változott? mert sokan a gagyi menürendszerre panaszkodnak a symbianban...attól, hogy a nokia egy gyenge hardverre építkezik, attól nem a rendszer a rossz...másrészt a symbian-hoz is vannak olyan népszerű programok, mint az androidhoz. Na várom az értelmes indokokat, és annyi nem elég, hogy unalmas rendszer, mert azt tudjuk...2011. szept. 21. 20:13
1/9 anonim válasza:
A Nokia "ráült" a sikerre /mondom ezt elvakult Nokia hívőként/, mind hardver, mind a symbian tekintetében. Elavult, nem fejlesztik elég gyorsan, és a nokián kívül más már nem használja, az androidnak a marketingje is jobb.
2/9 A kérdező kommentje:
hát ebben is van valami, bár én hozzátenném, hogy átlagfelhasználó vagyok, tehát egy androidot se nyúzom agyon, de nekem eddig az egyik legkedveltebb telóm egy 5800 volt. a második a mostani xperia x10i-m ebből is ez már a második, 5800-hoz is kétszer tértem vissza.
2011. szept. 21. 20:27
3/9 anonim válasza:
Mert mindenki a saját választását akarja valahol igazolni, ezért szidják sokan a más alternatívákat. Objektíven csak az tud igazán nyilatkozni, aki használt már több rendszert is huzamosabban, kiismerte az előnyeit, hátrányait. Én is symbian-t használtam régebben, néhány hónapja cseréltem le a jó öreg Nokiám egy droidos Motorolára. Én szetettem a symbiant, nagyon jó volt az. Viszont a Nokia egymaga nem versenyképes az android kampánnyal szemben. És ha mostanság inkább az androidra írják a jobbnál jobb progikat, abból nem szeretnék kimaradni. Mert hiába van egy nagyon jó platformod, ha a kutya se fejleszt rá. Sajnos ez van.
4/9 A kérdező kommentje:
értem, hát igaz én is már próbáltam a symbian összes verzióját, iOS-t, WP7-et, androidot, és tényleg azokat nem bírom elviselni, akiknek életébe nem volt ilyen telefonjuk, de szidják, mert divat szidni. Ugyanezt gondolom a SGS fanokról is. Szerintem 80%-uk még csak távolról látott SGS-t vagy a 2es változatát. Sokan összehasonlítják ezt az N8-al, ami szerintem egyáltalán nem egy kategória. Multimédiában szétveri az SGS-t attól függetlenül, hogy erősebb a vasa. Egyszerűen én nem tudnék mit kezdeni egy SGS-el. A formája olyan általános Samsung-os. Én azért szeretem az xperiámat, mert van egy karakteres formája. Emellett a touchwiz se jön be, az is úgy néz ki, mint egy nem okos samsung-on. Az SGS inkább azoknak jó, akik csak nyomogatják, de nem hallgatnak se zenét, és nem is fényképezgetnek.
2011. szept. 21. 20:42
5/9 anonim válasza:
Igaz, a Symbian már-már elavul. Unalmas lenne? Nekem nagyon hiányoznának a telepíthető témák, amikkel szebbnél szebbé tudjuk varázsolni a legapróbb részleteket is. Az Andriod egyhangú és iPhone dobókocka ikonjai. Ebből a szemszögből az Android és összes többi platform mondható unalmasnak a Symbiannal szemben. Továbba a Symbian véleményem szerint az egyik legkönnyebben kezelhető, egyszerű, kényelmesen használható rendszer. Van egy több mint két éve 5800-am és egy új androidos HTC-m. Eddig nem találkoztam olyan app-al az Androidnál, amit a Symbianra ne tudtam volna felrakni. Oké, az Android testreszabhatóbb. És? Egy Symbianos és egy Androidos telefon tulajdonosaként a véleményem az, hogy az Android valóban egy fejlődőképes rendszer, jó, de részben már inkább divat. Az Androidos telóm gyorsabb, mégis több kisebb hiba csúszik be, mint a jó öreg Symbiannál. A Symbian nálam már rég jól bevált rendszer, én jobban szeretem.
6/9 Takumi válasza:
Mert most az android a menő. Sajnos a Nokia hardweresen lemaradt, ami ha jól van optimalizálva egy rendszer nem baj (ez az android hibája szerintem, hogy 1.2Ghz de akad) sőt ebbe az irányba kéne menni, 1ghz jó op. és minden jól működne. A rendszer nem unalmas, sőt szerintem a Nokia nagyon jó telefonokat csinált. Az utobbi 2 év termése nem az igazi. Aki azt mondja, hogy androidra szép jó alkalmazások vannak az nem látta az Apple Store-t. SZerintem logikus döntés: Nokia pl: e52+ Ipod Touch 4 g.
7/9 anonim válasza:
Aki mindig az appstore-ral példálózik, az meg nem lát a marketen túl. Lehet fikázni a droidos appokat, de azt nem szabad elfelejteni, hogy a market az csak a kirakat. Az igazi áru a pult alatt van. Sok nagyon jó app nem kerül be a marketbe ilyen-olyan oknál fogva, de netről beszerezhető. (mint a symbiannál: a nokiaprogramok.hu választéka kb keresztbealázta a Nokia teljes szoftverkínálatát, pedig csak egy a sok letöltős oldal közül) Szóval sokan elfelejtik, hogy az android választéka bőven nem merül ki a marketben (mert nyílt forráskódú a rendszer)
8/9 Dave46 válasza:
Mert most ez a divat. Az Android jó rendszer de abban szerintem megállapodhatunk hogy az Androidot használók 50% azt sem tudja mit is használ. Na ezek a felhasználók olvassák a neten hogy a symbian sz@r olyanoktól akik tényleg tudják miről beszélnek és nem tetszik nekik a symbian.
9/9 anonim válasza:
én eddig használtam s20 nokiát, s40, és most s60v5ös 5230-asom van de egy C7 vagy egy S3 nokiát szeretnék venni. S3 és onnan felfele hiába gyenge a hardver, ha a rendszer jol van optimizálva. ha a mai napot nézzük, az S3 és Belle között a nokiának sikerült "beraknia egy potyautas" nevü rendszert, szinte semmit se változott az anna az S3 képest. de ha 2010ben az s3 helyett a belle debütált volna véleményem szerint az android se tartana ott ahol most van. a wp más ügy, az iOS zártsága miatt nem jo... a symbian az androidhoz képedt is jo nagy szoftverarzenálja van. a belle telefonokkal (ha lesz még) és wp mangoval ujra top1 lehet a nokia :) már a nokia maps miatt is wp-n :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!