Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Tényleg 16 órát kéne tölteni...

Tényleg 16 órát kéne tölteni egy új telót?

Figyelt kérdés

Vettem 2 napja egy okostelót, de nem tudtam erről a 16 órás dologról... ma mondta haverom. én csak rádugtam 1-2 órára amikor lemerült... akkor mostantól gyenge marad az aksija vagy mi?

be lehet pótolni ez a sokórás töltést ha most bedugom és reggel kihúzom?

2011. szept. 15. 18:42
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ezeket a telókat már nem kell úgy tölteni.Rádugod,és jelzi ha kész.Olyan az elektronika benne,hogy nem engedi a túl töltést.

Viszont ne hagy teljesen lemerülni,azt nem csípi.

2011. szept. 15. 18:49
 2/10 A kérdező kommentje:

de kb csak 1 napot bír ki ha játszom rajta meg netezek stb... azt hittem ezért, mert elb**ztam

de akkor lehet h csak alapból ilyen gyenge

2011. szept. 15. 19:00
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

A 16 óra már rég baromság. A Li akkukat tilos így tölteni.

Csak azért mondják a nyomi eladók, mert így ki tudják tolni a 3 munkanapos cserét ha szar a teló.

Dolgoztam az egyik szolgáltatónál onnan tudom.

2011. szept. 15. 19:15
 4/10 bp1985 ***** válasza:
100%
Az okostelefon nem fog heteket bírni. Ezt nem mondta az okos haverod?:)
2011. szept. 15. 19:34
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem tilos így tölteni.. Mindegyikben van túltöltés elleni védelem, és lemerülés elleni is, azaz kb. 5% nál jelzi a teló a 0% -ot, és kikapcsol. Mivel ha egy lithium ion aksi teljesen lemerülne, az irreverzibilis folyamat lenne, ergó kuka az aksi. De a lényeg kérdésedre válaszolva, hogy nem kell formázni őket, bár a készülékek (vagy akár az aksin lévő chip) adatokat azért gyűjt, és hibás adatot jelezhet ki, ezért havonta egyszer érdemes kb. 5-10% -ig legyakni, és egy éjszakán át tölteni.
2011. szept. 15. 20:28
 6/10 bp1985 ***** válasza:
100%
Hiába tölti egy éjszakán át, LEÁLL a töltés, amint feltöltődött. Nem tölti tovább.
2011. szept. 15. 20:44
 7/10 A kérdező kommentje:
ok kösz srácok
2011. szept. 16. 00:17
 8/10 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, hogy itt kérdezek, de ezzel a töltéssel nekem is van egy kérdésem, bárkihez:D: ha az akkumulátor fel van töltve(a mai telefonokban pl) akkor az áramot tovább eszi, vagy akkor az áramot is mondhatni leállítja?
2011. szept. 17. 13:21
 9/10 A kérdező kommentje:
sztem leáll de passz
2011. szept. 17. 19:24
 10/10 bp1985 ***** válasza:
Mivel nem vesz fel áramot, így nem is fogyaszt semmit. De a kérdést ne kommentbe írd, mert ha sokat csinálod, kitiltanak.
2011. szept. 17. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!