Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » A testvérem tízezres számlákat...

A testvérem tízezres számlákat csinál anyukánk mobilján, mit csináljunk?

Figyelt kérdés

Anyukánk mobilja előfizetéses és arról ugye fel lehet tölteni a dominós mobilokat 3ezer forinttal. A hugom egyfolytában ellopja anyukánk mobilját és kétnaponta feltölti 3ezerrel a saját számát, nem tudunk mit csinálni!!!

Valahogy nem lehet letiltani ezt a szolgáltatást, hogy egyáltalán ne lehessen feltölteni róla dominós mobilt?

Vagy nem lehet beállítani valahogy, hogy egy meghatározott számra ne lehessen sms-t írni? Így akkor nem tudná feltölteni.

Sajnos az nem megy, hogy szólunk neki, hogy ez így nem mehet tovább, mert nem érti meg olyan hülye!! Nem tudja mit jelent a pénzzel bánni!!!

2009. ápr. 16. 12:43
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

Hát igen! Az már mellékes hogy a pénztárcából meg a félrakott pénzből is lop! Na de nem ennyit! Pár nap alatt elkölteni 15ezret? Bizony, ahogy mondod egyre durvább lesz a helyzet.

Ha sikerülne ezt letiltani, utána már csak jó helyre kellene eldugni itthon a pénzt, ahol biztos nem találja meg!

Azért vicces, hogy az ember elvileg intelligens lény, és ezt képtelen felfogni??

2009. ápr. 16. 13:26
 12/30 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem amíg nem érti mit jelent a pénzzel bánni, és erkölcsileg elfogadható számára a lopás, addig biztosan nem szabadna, hogy mobilja, vagy bármi mása legyen, amivel pénzt vehet el másoktól.
2009. ápr. 16. 13:31
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

Úgy látom a bajok gyökere anyukádnál van.Kérj segítségek a nagymamától, apukádtól, egyebek...

Igaz, ha nem lesz telefon elöl, ott lesz a pénztárca. Kérdezd mg ayukádtól, hogy a lopás mennyire illik bele az ő erkölcsi normáiba. Ha nem, miért neveli tolvajnak a lányát?Ez az ő felelőssége, pár év, és mehet érte a rendőrségre. Akkora pofont kaptam volna. ha akár 10 forintot is elveszek az asztalról, hogy a fal adja a másikat. Pedig nem voltunk szegények, a nagyszüleim kifejezetten gazdagok voltak. Ez elvi kérdés. A sógornőm az anyósom cuccait lopkodja, most sipítozik, hogy jaj, hol rontottam el. Hát hol máshol, mint az elején.

2009. ápr. 16. 13:34
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg nem vagy könnyű helyzetben, mert úgy néz ki, hogy anyukád nem határozott vele egyáltalán. Én szülőként soha nem fogadnám el, hogy lop a gyerekem. Mindent bevetnék az ilyen viselkedés ellen.
2009. ápr. 16. 13:36
 15/30 A kérdező kommentje:
Majd lehet, hogy megmutatom neki ezt a kérdést, olvassa el és gondolkozzon el azon, hogy másoknak mi a vélemyéne erről és róla is! Egyszerűen nem értem, hogy lehet valaki ilyen!
2009. ápr. 16. 13:42
 16/30 anonim válasza:
100%

a probléma nem hugod, hanem anyukád. ez nem most kezdődött, csak most vetted észre, mert már jól látható anyagi következményei vannak. ha valakit tizensok éves koráig elkényeztetnek, akkor később már nagyon nehezen tud megváltozni, de még mindig könnyebb, mint 25 felett, amikor már lassan önellátónak kéne lennie.

első körben anyukáddal beszéld meg, hogy ez mekkora gáz, mert amig ő nem áll a sarkára, addig te a fejed tetejére is állhatsz, semmi nem fog változni. hugodnak meg fel kellene irni, mennyi tartozást csinál mostantól kezdve, nyáron elzavarni dolgozni, és amikor havi 40et keres a mekiben, mindjárt nem fog neki olyan jó ötletnek tűnni napi 15-öt elverni.

2009. ápr. 16. 13:48
 17/30 anonim válasza:
100%
az kimaradt, hogy amit keres nyáron, abból törlesztené az adósságát.
2009. ápr. 16. 13:50
 18/30 A kérdező kommentje:

Szerintem azt sem tudja mit jelent az, hogy valaki megdolgozik a pénzért! Arra vagyok kíváncsi, hogy mit fog magával kezdeni majd ha önállóan fog élni a saját fizetéséből! Akkor is majd hazajár lopni vagy mi? Hú de ideges vagyok!

Hát igen ezt anyám rontotta el, mondtam is neki. Mondjuk én már rég megvertem volna, vagy beadom egy nevelőintézetbe. Dehát én nem is így neveltem volna. Nem tudom, hogy ilyen érthetetlen, én fel tudom fogni, hogy mit jelent takarékoskodni, de ő valahol elakadt a fejlődésbe.

2009. ápr. 16. 13:52
 19/30 anonim válasza:
100%

egyébként én is hasonló helyzetben vagyok, mint te, csak mi már kicsit idősebbek vagyunk. én 29 (F) vagyok, a hugom meg most lesz 28, 2 éve szerzett diplomát, vagyis 26 évesen. és nem ám valami hűdeegyetemen, hanem sima 3 éves fősulin, csak húzta-halasztotta a dolgot. (mondjuk ő mellette gyakran dolgozott is, még ha nem is 8 órában.)

jelenleg együtt lakunk, nem is keres(ünk) rosszul, de akármennyi pénze van, mindig elszórja, ilyenkor kölcsönt szokott kérni, vagy tőlem, vagy a szülőktől, általában én szoktam neki adni, ha tudok, nem akarom, hogy apámékat húzza le. mert ők meg adnak neki, hiába keres hugom többet, mint apám. annyiban jobb a helyzet, hogy legalább a drága tesókám tisztában van vele, hogy ez mennyire gáz, és gyakran szégyenli is magát.

(én meg a takaritásban nem jeleskedem, ezt azért hozzá kell tenni, mert hát én se vagyok egy szent, közelről sem.)

2009. ápr. 16. 14:07
 20/30 anonim válasza:
100%
Anyud nem látja,hogy hova tünik el a lóvé?Ha előfizus kapja a számlát és azon látnia kellene.ha hagyja az ő baja.ebbe te nemtudsz beleszolni.Te normálisabb vagy,jobban megélsz majd!itt anyuddal van a baj.ha őse látja felnött szemmel akkor mit vársz a gyerektől?szarügy az tuti.de magának csinálja anyud is!
2009. ápr. 16. 14:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!