Fel lehet törni egy "okostelefon" adatbázisát ugyanazon hálózaton belül?
Azért pontosítsunk egy kicsit hogyan is értem :)
A feltörést nem függetlenítésre értem hanem ,hogy egy hacker támadás szerűen meg lehet-e szerezni egy okostelefonon (legyen az androidos vagy bármilyen)tárolt adatokat (ide értem az összes személyes dokumentumot tehát minden,t hiszen egy okostelefonon jóformán mindeféle személyes adat megtalálható a hordozójáról (közzöségi oldalak,személyes médiák,jegyzetek,nevek-számok-címek stb...) úgy ,hogy ne nyúlnánk közvetlenül a készülékhez?
Tehát mondjuk egy adott hálózaton belül teszem azt a célszemély okostelefonja a xy nevű wifi hálózatra van kapcsolodva és a hacker is, vagy esetleg bluetooth hálózaton keresztül.
Azért kérdezem mert ilyenről még nemigen hallottam olyanról már igen ,hogy valaki letölt egy adathalász "alkalmazást" valahonnan (ami nem a gyártótól van) de hogy normális felhasználói használat mellet feltudják-e törni/megtudják-e szerezni az adatokat egy bizonyos hálózaton belül ?
Friss okostelefon (androidos) tulaj vagyok tegnap vettem , meg vagyok vele elégedve sok jóféle alkalmazás van ami ingyenesen letölthető ,tényleg rengeteg,nem is töltök máshonnan csak gyártótól ,a pc-khez értek és az internetes felépítésekhez is de ez még nagyon új kategória nekem ezért kérdezem.
Tehát az imént leírták alapján kérdezem: Létezik-e ilyen és ha igen hogyan tudják ezt kivitelezni? (kérlek titeket ne egy "igen-nem" választ írjatok hanem indokoljátok is ,természetesen nem kell szakmai dolgokat írni nem azt kérem írja le valaki hogyan kell :))
Köszi előre is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!