Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mobilnettel ingyenes a gps a...

Mobilnettel ingyenes a gps a telefonokon?

Figyelt kérdés
2011. aug. 11. 23:59
 1/4 anonim ***** válasza:
A GPS az mindenhogy ingyenes. De a netért fizetsz.
2011. aug. 12. 00:08
 2/4 anonim ***** válasza:
Én letiltottam a mobilnetet, mert a sok alkalmazás szívta le a pénzem, de a gps anélkül is megy, ergo ingyenes.
2011. aug. 12. 00:08
 3/4 A kérdező kommentje:
De ingyen meghatározza a helyzetem, stb?
2011. aug. 12. 00:09
 4/4 anonim ***** válasza:

Erre lett kitalálva a gps. És igen ingyen. Kicsit unalmas ezt állandóan leírni de leírom újra.

A GPS használata mindig ingyenes és a használatához nem kell net. Van egy csomó gps eszköz pl. autós navigációk amik sehogy nem képesek a nethez csatlakozni. Ha kellene net hozzá akkor azok se működnének. De működnek. Ebből az egyszerű példából is látszik, hogy nem kell net a hozzá.

Akkor vannak olyan navigációs alkalmazások amik igénylik a netet, mert a térképeket fenn a világhálón tárolják és valahogy hozzá kell férniük. Ilyen az androidos telefonoknál előretelepített google maps. A net használata meg fizetős mulatság kivéve ha wifin kapcsolód vagy van valamilyen mobilnetelőfizetésed mert ilyenkor az abban foglalt adaforgalom kárára megy az egész. Innen kezdett el elterjedni az a baromság, hogy a gpshez net kell. Pedig mint már fent is említettem, hogy nem kell hozzá.

Akkor még van ez az agps nevű dolog ami a gyorsabb műholdak megtalálásának érdekében használja a netet, de ez a funkciója kikapcsolható és így máris egy sima mezei gpsként üzemel. Vagyis megint nem kell neki net.

2011. aug. 12. 00:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!