Ha valakinek csak WIFI van a mobilján, nincs Net előfizetése, akkor hogy lehet mégis fizetős a Wifi?
Általában nem kell szerződést kötni a mobilos internethez, attól még tudja használni a telefon a mobilos internetet - drágábban, másodperc vagy kiloByte alapon.
Megoldás: nem csak lemondani kell a netet, hanem törölni/elrontani a kapcsolatot. Vagy erre készült alkalmazással (Pl Androidon az APN On/Offf Widget) teljesen kikapcsolni a mobilnetet, hogy még ha akar a telefon, akkor se tudjon netre menni (ha pl a wifi nem jó éppen).
"Attól, hogy a net előfizetést lemondta, a telefon még használhatja a netet. Pl. korábban letöltött alkalmazások rendszeres frissítése esetén. Ráadásul így a nethasználat sokkal drágább."
Nem logikus. Ha lemondta a netet, nincs net a telefonon, tehát nem tudják az appok hogy frissítés van. Ha wifi-n van, akkor van internet, de nem az előfizetett, hanem a router wifije, szóval akkor lehet elérés, előfizetéstől függetlenül, de akkor sem azt használja amire előfizetsz mivel ami nincs, mint tudjuk, azt nem lehet. Viszonylag ellentmondás amit írtál kérdező és válaszoló, ha több időm lenne részletesen elmélkednék rajta, de nincs...szóval ez van
Más dolog lemondani az előfizetést és más letiltani az adatforgalmat.
Ha nincs előfizetés, akkor még lehet adatforgalom, ahogy előttem is írták, csak sokkal drágábban.
Én betelefonáltam az ügyfélszolgálatra. Ott rögzítik a beszélgetést. Kértem hogy mindent tiltsanak le ami költséget generál a híváson kívül. Így nincs vele gondom hogy mikor rakoncátlankodik a telefon. Ha meg net kell akkor ott a WIFI és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!