Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Vodafone-jótállás-új telefon?...

Vodafone-jótállás-új telefon? (többi lent)

Figyelt kérdés
még van garancia a telefonomra és előjött egy hiba. bekapcsolásnál csak egy fehér hátteret ad, olyan mintha töltődne de kikapcsol.ennyit csinál. fehér háttér kb. 10 percig és kikapcsol. Bevittük a vodafone-ba teljesen mást írtak a papírra,mint hogy mi a gondom. hazahoztam teljesen jól működött úgy 2 órán keresztül aztán beletettem a memo kártyámat, megakartam nézni a képeimet lefagyott így kivettem az aksit, visszatettem és újra fehér háttér- kikapcs. a memo kártya tuti nem terheli le mert hónapokon keresztül működött vele tökéletesen. azt észrevettem, hogy szoftvert frissítettek mert ugye azt minden szervízelésnél megcsinálják, kicserélték benne a fehér belső részét a telefonnak( nokia c3-00 arany+fehér) és ennyi. most vissza viszem ismét de nem kérhetnék inkább egy új telefont helyette?egy ugyan olyat?vagy abban az árba amibe vettem egy másikat? vagy ez nem így megy? nem szeretnék hónapokig a vodába járni emiatt.Előre is köszönöm a válaszodat!
2011. aug. 3. 23:13
 1/2 anonim ***** válasza:

A papírra írasd azt, ami a gondja a készüléknek.

Egy - esetleg kettő- ugyan azon hiba után nem jár feltétlenül csere, de egy idő után igen.

Egy általam látogatott fogyasztóvédelmi fórumon ezt írja valaki:

Javítás során a szerződésszerű állapot helyreállítása a cél, így amennyiben ez többszöri kísérletre sem sikerül, akkor - ez eset egyedi körülményeit mérlegelve - az okozott jelentős kényelmetlenségre hivatkozva el lehet állni a szerződéstől (vételár vissza) vagy ha sikerül, akkor meg lehet egyezni cseréről vagy levásárlásról. Nincs konkrétan megszabva például ilyen, hogy 3 javítás után cserélni kell, a kényelmetlenséget annak fényében kell mérlegelni, hogy az eredeti szerződés körülményeihez képest mennyire súlyos a szerződésszegés. Meg az sem mindegy, hogy egy javítás mennyi kényelmetlenséggel jár, ezért is nem csak a javítások darabszáma számít, nem mmindegy, hogy 20 napig ül rajta, vagy még aznap a helyszínen megjavítja.

Sajnos jogszabályt nem találtam hozzá.

2011. aug. 3. 23:28
 2/2 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen:) hát nem tudom, hogy mire számítsak. tényleg nem akarok rohangálni 2 hetente a vodába. van elég dolgom azon kívül is:)
2011. aug. 3. 23:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!