Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Körülbelül mennyibe kerülhet...

Körülbelül mennyibe kerülhet egy sms külföldre?

Figyelt kérdés
Úgy értem ha sms-t szeretnék küldeni vagy esetleg hívni valakit, de az illető külföldön van(Nagy-Britannia déli részén), akkor nagyjából mennyibe kerülhet mind az sms mind a hívás?
2011. aug. 3. 23:06
 1/10 anonim ***** válasza:
Nézd meg a szolgáltatód honlapján a csomagodnak megfelelő nemzetközi tarifák oldalon. Vagy hívd fel ingyenesen a központot és ott megmondják.
2011. aug. 3. 23:07
 2/10 anonim ***** válasza:
Van egy androidos app (ha mindkettőtöknek az van) akkor azzal ingyen lehet egymást hívni, ingyen lehet vel SMS-ezni külfödre.
2011. aug. 3. 23:11
 3/10 anonim ***** válasza:

Ha külföldi telefonszámról van szó [ nem magyar szolgáltatónál előfizető], akkor kövesd az első tanácsát. Sms 50-100 forint között van, hívás 100-200 ft / perc. Nagyjából ,de mindenképp nézd meg a szolgáltatód honlapján [ vagy, ha nem találod, és megírod, milyen előfizetésed van, akkor lehet, hogy valaki megkeresi neked]…

Azonban a "de az illető külföldön van" részből azt is gondolhatja a válaszoló [ azaz én], hogy magyar előrefizetőről van szó [ vagyis, akinek küldeni akarod az sms-t, az Magyarországon vette a telefont [ legalábbis a sim kártyát] és a telefonszáma +36-al kezdődik], ekkor az sms- és a percdíj annyi, mintha Magyarországon lenne. Ha felhívod, akkor ő fizeti a plussz költséget [ 50-100 forint / perc], de SMS-t ingyen tud fogadni.

2011. aug. 3. 23:11
 4/10 A kérdező kommentje:
Csak az a baj hogy én olyat nem találok a honlapon hogy én külföldRE, csak olyat hogy külföldRŐL.. ://
2011. aug. 3. 23:12
 5/10 A kérdező kommentje:
Igen jól értetted, a sim kártyát itt vette Magyarországon. Na most ha én jól értelmeztem akkor igaz hogy nekem is vesz le pénzt a hívás, de az övééről még is mennyit? nem akarom hogy ő rosszabbul járjon ezzel :D
2011. aug. 3. 23:14
 6/10 anonim ***** válasza:

A Vodafone azt írja [ nem írtad meg, milyen szolgáltatónál van a illető, én vodás vagyok, ezért azt nézem ,de általában hívásfogadásban a szolgáltatók között nincs eltérés], hogy hívásfogadás 36,6 Ft/perc.

Szóval te fizetsz, mintha Magyarországon lenne, továbbá ő fizet 36,6 Forintot percenként.

2011. aug. 3. 23:18
 7/10 anonim ***** válasza:
Persze, hogy nem látsz olyat, hiszen a jogszabályok szerint a hívó fél nem terhelhető, mert ő neki nem kell tudnia, hogy a hívott szám éppen külföldön van-e. Éppen az ilyen véletlen terhelések elkerülése érdekében a külföldön lévő félre terhelik a plusz költséget (hiszen ő az aki tehet a plusz költségről).
2011. aug. 3. 23:21
 8/10 A kérdező kommentje:
én T-mobile-os vagyok ő pedig Vodafone-os.
2011. aug. 3. 23:23
 9/10 anonim ***** válasza:
Akkor pont úgy van, ahogy leírtam. Te fizeted amit amúgy is fizetnél, ő 36,6 forintot minden megkezdett percért.
2011. aug. 3. 23:29
 10/10 A kérdező kommentje:
És ez tuti hogy így van? tényleg nem akarom hogy sokat fizessen ezért, az én számlám meg annyira nem számít :)
2011. aug. 3. 23:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!