Tegnap lett telefonra 50 MB-s internet kötve.10 Órát neteztem összesen és belassították. Ennyire lenne elég 50 MB-s net?
Nem az számít, mennyi időt netezel, hanem a letöltött mennyiség. Milyen böngésződ van rajta? Opera minivel sokkal többet tudsz netezni.
Én naponta nézek youtube -t, fórumokat olvasok,stb és nem tudok havonta feljebb menni max 40 Mb-nál.
ma 20:01
Ne viccelj!
40 Mb biztos hogy nem elég a napoi youtube-hoz.. egy hosszabb videó megvan 40 mb..
Pénteken hazafelé 7 db kabaré jelenetet néztem meg éjjel. Volt közte 18 perces is és egyik sem volt 11 percnél kisebb. Mellette átnéztem az emilkéimet. Bekukkantottam kedvenc fórumjaimra, válaszoltam pár kérdésre. Benéztem a facebookra is. Megkukkantottam pár fotót. Mindezt általában megcsinálom hetente 5x.
9-étől máig a forgalmam 39.8 Mb
Az 50 Mb-s netet gyakorlatilag arra találták ki, hogy kipróbálhassa magát a vásárló. E-mail, üzenet, csetttt......
Facebooknak van egy olyan szolgáltatása, hogy a 0.facebook.com oldalon keresztül ingyenes a telefonon keresztüli rácsatlakozás ( addig, amíg nincs videó , kép betöltés, mert akkor automatikusan átirányít a "fizetős" részre), ha beadod az oldaladon keresztül a telefonszámodat.
A 39,8 Mb forgalom csak abban az esetben hihető, ha a youtube a 3gp-s vagy hasonló tömörítési eljárással küldi az adott telefonra vagy gépre a videót ( ez elég kicsi ), illetve böngészésnél csak a szövegetek tölti le, képeket nem ( kisméretű kép is 10-60Kilobájt, ez szorozva átlag 10 el= 100-600 kilobájt . heti 5 alkalom=500-3000 kilobájt.....)
Kedves előző!
Nem azt mondtuk, hogy nem mondasz igazat, hanem azt, hogy nehezen hihető az állítás.
viszont:
Tény, hogy a telefon is lementi a letöltött oldalakat, és csak a változásokat tölti le újra, ha frissíted, vagy egy másik aloldalra mész. sok, kép, szöveg marad ugyanaz, nem kell újra és újra letöltenie. a telefonoknak is van Temp mappájuk, csak nem annyira köztudott, mint a Nagygépeknél. Ott több napig is bent maradhatnak a letöltött tartalmak, addig, amíg nincs helyhiány, vagy nem törlöd őket te, manuálisan.
Ennek segítségével tényleg kevesebb a letöltés, beleférhetsz a 15
Bocs, véletlenül ELNYOMTAM A TOUCHPADOT :-)
Folytatás:
tényleg beleférhetsz a 150 megába. Viszont érdekelne, hogy a filmek, amit megnézel, milyen formátummal rendelkeznek? Ezek húzzák ugyanis a legjobban a netet.... Meg a zenék.
A kérdezőnek azt ajánlom, hogy tiltsa ki a képek, videók megjelenítését, csak a szövegetek töltesse be, akkor sokáig elég lesz az 50 mega. Bár ha csak korlátozás van, akkor annyi a baj, hogy többet kell várni az oldal betöltéséhez.... idő meg van hozzá.... nála is működik a "Temp" mappa....:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!