Apple ifone4 ha nem magyar országon veszem meg abból ugye nem lehet gondom?
milyen liliputi emberek vannak itt. megvettem nem eus országba, majd behoztam ugy hogy egy árva fillért nem fizettem. egyszerű. kidobtam a dobozát, bizonyitsák már rám!
magyarul: vedd meg ha nagyon félős vagy dobd ki a dobozt, bontsd ki a tartozékokat és csókolom. persze kb 1% h elkapnak ha nem bontod ki. nem érdekli az iphone-od őket mikor több kiló kokaint szoktak átcsempészni a határokon...:D
Idézet a vámtörvényből (2007. évi CXXVII. törvény):
24. §(2) Termék importja az is, ha a szabad forgalomban levő terméket a Közösség vámterületének azon területrészéről hozzák be, vagy egyéb módon juttatják be a Közösség más területére, amely területrész e törvény alkalmazásában harmadik állam területével esik egy tekintet alá.
53. § Termék importja esetében a teljesítés helye a Közösség azon tagállama, ahol a termék a Közösség területére történő behozatalakor vagy egyéb módon való bejuttatásakor van.
74. § (1) Termék importja esetében az adó alapja az importált terméknek a teljesítéskor hatályos vámjogi rendelkezések szerint megállapított vámértéke.
Saját felhasználásra 175 euro alatt nem kell vámot fizetni, ha a cuccot te hozod be:
Ha viszont csomagküldő szolgálat, akkor megraknak vámmal is és ÁFÁ-val is. De ha a törvény nem elegendő forrás, csak jelzem, hogy mindkét behozott ebook olvasómat megrakták vámmal és ÁFÁ-val is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!