Meg akar lopni a szerviz?
Garanciális Nokia telefonomat másodszor kellett javításra küldeni a központi szervizbe. Legutóbbi visszajelzésük szerint két hete javított állapotban elküldték a helyi márkaszervizbe.
A márkaszervizben viszont azt állítják, hogy az eredeti telefonom helyett egy másikat kaptak, ugyanis az eredeti javíthatatlan, és bezúzták. Mindenképpen azt akarják, hogy fogadjam el ezt a telefont, amely egyébként kb. fele annyit ér, mint az én eredeti telefonom, és sokkal kevesebbet tud. Arra sem hajlandóak, hogy én válasszak egy másik, az előzőhöz hasonló kategóriájút, még annak fejében sem, ha ráfizetnék. Még nekik áll feljebb, mondván, ez egy gesztus (!) részükről, magyarán örüljek neki, hogy egyáltalán kapok valamit.
Egyre erősebb bennem a gyanú, hogy a telefonomat ellopták, és egy olcsóbb telefonnal akarják kiszúrni a szememet. Vagyis éppen ki akar rabolni a szerviz. Pechjükre én sem most jöttem le a felvédőről.
Kérdéseim:
- Megteheti egy szerviz, hogy egy garanciális telefont elkever, és helyette önkényesen rám akar kényszeríteni egy alacsonyabb értékűt, eszi, nem eszi, nem kap mást alapon?
- Milyen jogaim vannak ebben az esetben?
- Kihez fordulhatok jogorvoslatért?
Előre is köszönök minden hasznos választ és tanácsot!
Köszönöm az eddigi válaszokat!
A mai fejlemény: a szervizben az állítólag bezúzott telefonom összes tartozékát követelték, mondván, a kereskedelemmel el kell számolni. Természetesen nem kapták meg, és nem is fogják. A központi szerviz eközben sokadszorra erősíti meg, hogy a telefonomat teljes főpanelcserével elküldték, és kérdezik, hogy már használom-e...
Amikor rákérdeztem a márkaszervizben, hogy ha bezúzták a telefonomat, minek nekik a tartozék, az ügyintéző rendkívül ideges lett, és össze-vissza kapkodott. Az eszem megáll. Gondolom, a haverja, akinek eladta a telefonomat, már várja a tartozékokat is. Nem adom meg neki ezt az örömet, inkább bíróságra megyek, és kirúgatom ezt a szemetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!