Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Nem értem ezeket az operációs...

Nem értem ezeket az operációs rendszer dolgokat?

Figyelt kérdés

Nokia n97 és nokia n8 között vacilálok, mindkettőn van WiFi, de nekem nem a wifi a fontos hanem, hogy rendesen tudjak rajta netezni, mint pl egy androidos telón. Viszont n97-nek Symbian 9.4es operarendszere van n8-nak pedig Symbian^3-ja.

Most akkor rendesen lehet rajta netezni, vagy csak WiFin működik? (Egyedül az Androidot ismerem) Ja és melyik a jobb n97 vagy n8?

2011. máj. 1. 17:32
 1/8 anonim ***** válasza:

A rendes net alatt mobilnetet értesz? Mert azt lehet mind a kettőn és nem számít, hogy milyen oprendszere van vagy, hogy van-e benne wifi.

A kettő közül meg akkor már a frissebb Symbianost érdemes megvenni. De túl sok különbséget hétköznapi használat mellett nem igazán lehet észrevenni a két rendszer között.

2011. máj. 1. 17:41
 2/8 anonim ***** válasza:

Symbian

[link]

N97-Symbian^1 N8-Symbian^3

[link]

N8-at ajánlom!

teszt

[link]

2011. máj. 1. 17:51
 3/8 anonim ***** válasza:
Inkább az N8 (a kettő közül).
2011. máj. 1. 18:32
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem csak Wi-fin működik, hanem a mobilszolgáltatón keresztüli internetkapcsolattal is.
2011. máj. 1. 18:33
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Szóval akkor most csak pénzért lehet pl: androidos mobilon is netezni?

Vagy lehet pénz nélkül is netezni rajta, magyarán az androidosok sem fizetnek ezért? Nem a mobilnetre gondolok itt, hanem hogy nem értem ezt az operációs rendszer dolgot. pénzes vagy nem pénzes?

2011. máj. 1. 19:41
 6/8 anonim ***** válasza:

Te aztán akkor jól el vagy tévedve.

Az operációs rendszerért nem fizetsz, mert rajta van a telón. Mint amikor veszel egy PC-t és már rajta van a windows, csak itt nem windows van hanem lehet android, symbian, bada, Windows Mobile/Phone.

Az internet meg alapból fizetős, mert mobilhálózaton keresztül használod, viszont ha van wifid és csatlakozol egy wifi hálózathoz akkor azon keresztül netezhetsz és az nem kerül plusz pénzbe.

AZ oprendszer meg az telón való netezés meg nem függenek össze.

2011. máj. 1. 19:49
 7/8 anonim ***** válasza:

Egy bizonyos szint felett minden mobiltelefonnal lehet netezni operációs rendszertől függetlenül, ehhez mobilnet előfizetés kell, ami adatforgalommal jár és fizetni kell érte.

Ugyanígy minden mobiltelefonnal lehet netezni operációs rendszertől függetlenül, amiben WiFi és böngésző van, ha lát és kapcsolódni tud nyitott WiFi hálózathoz. Ez ingyenes.

2011. máj. 1. 19:55
 8/8 A kérdező kommentje:
Most már értem. Nagyon köszi.
2011. máj. 2. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!