Super Clear LCD vs Super Amoled?
Tudom hogy Super Amoled jóval színesebb és feketét és jobban adja! De sokan mondják hogy a szemet tönkre teszi hosszútávon az erősebb színvilág miatt!
Jah és az aksit melyik meríti jobban?
2 telón gondolkozok:
Samsung Nexus S i9023 - Super Clear LCD
Samsung Galaxy S - Super Amoled
Ezért vagyok kíváncsi hogy van e ennek jelentősége!
Oled technológia előnyei:
Az OLED-technológiának számos előnye van az LCD-technológiával szemben, mint például a gyorsabb válaszidő, a szélesebb nézőszög, az alacsonyabb tömeg, a tartósabb kijelző, a jobb energiahatékonyság és fényerő, valamint az alacsonyabb gyártási költség.
Az aktív mátrixú OLED-kijelzők frissítési rátája magasabb, mint a passzív mátrixú kijelzőké, és jóval alacsonyabb az energiaigényük. Az aktív mátrixú OLED ezen tulajdonságai nagy előnyt jelentenek a hordozható elektronikus készülékeknél, ahol az energiaigény döntő tényező az akkumulátor-üzemidő számára. A kijelző energiafelvétele nagyban függ a megjelenített színektől és a kijelző fényerejétől. Összehasonlításként, egy kereskedelmi QVGA OLED-kijelző 3 wattot fogyaszt, miközben fekete szöveget jelenít meg fehér háttéren, de csupán 0,7 wattot vesz fel, amikor fehér szöveget jelenít meg fekete háttéren.
Az OLED-kijelzőket rugalmas plasztik hordozófelületbe is lehet integrálni, így lehetővé válik a feltekerhető kijelző gyártása.
Hátrányai:
Az AMOLED-kijelzők nehezebben olvashatóak erős napfényben, mint az LCD-kijelzők. A Super AMOLED ezt a problémát a képernyőrétegek közötti rések csökkentésével igyekszik kiküszöbölni. Az AMOLED-kijelzőkben használt szerves anyagok idővel lebomlanak, azonban léteznek már olyan technológiák, amelyek ellensúlyozzák a bomlási folyamatot.
Ez a szöveg a wikipediáról származik. Azért másoltam be, mert nem tudnám én se jobban összefoglalni. Leírom a saját tapasztalatom is az Oled technológiával kapcsolatban. Én nem szeretem, hiába van egy csomó előnye. Szerintem a színvilága túl "mesterkélt", nagyon túlszaturáltak a színek. Sokkal jobban preferálom az SLCD-t. Színhűsége nagy mértékben jobb, mint az S Amoled technológiának. És napfényben is sokkal könnyebb olvasni, ahogy a szócikkben is szerepel. Ezt egyébként úgy tudod a legkönnyebben megállapítani, hogy bemész egy boltba (valamelyik szolgáltató boltja vagy GSM bolt) és megnyomkodod kicsit mindkettőt. Látni fogod a különbséget, így tudod igazán eldönteni neked melyik a szimpatikusabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!