Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » 50ezerért okostelefont,...

50ezerért okostelefont, milyet? (lent)

Figyelt kérdés
50e Ftért akarok venni okostelefont(csak android) melyiket ajánlanátok?Ja és domino csomagba kell meg t-mobile.
2011. ápr. 9. 14:57
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Samsung nekem se tetszik, de tény, hogy a Galaxy 3 lenne a legjobb választás. Az nem tetszik, ahogy a saját telójára szabja az Android kinézetét. asdfb vagy nem tudom, hogy hívnak:D nézz meg egy androidos sonyt, htct, samsungot, mindenhol eltér a kezelőfelület ami a képernyőt, widgetet, menüt illeti. Nyilván az alkalmazások ugyanolyanok.

Aki azt mondta, hogy az LG jobb, mint az X8 olyan idióóta, mint a seggeem. Nyugodtan veheted azt, gt540et venni mazohizmus, próbáltam már. Fél perc után a hajam téptem a rezesztív képernyő miatt.

X8 lehet az egyik választás, Blade a másik.

2011. ápr. 9. 17:38
 12/20 anonim ***** válasza:
tudom, hogy eltérnek...nekem a samsungnál tetszik a touchwiz, az se-nél nem tetszik ahogy átszabta az androidot, a legjobb sztem a htc sense, de kinek mi...
2011. ápr. 9. 18:04
 13/20 anonim ***** válasza:
Samsung Galaxy 3.
2011. ápr. 9. 18:22
 14/20 anonim ***** válasza:
végülis android, és olyan kézelőfelületet raksz rá amilyet akarsz:D
2011. ápr. 9. 18:53
 15/20 kolo ***** válasza:

"Aki azt mondta, hogy az LG jobb, mint az X8 olyan idióóta, mint a seggeem. Nyugodtan veheted azt, gt540et venni mazohizmus, próbáltam már."

Szerintem egyáltalán nem igaz. Ilyet használok, semmi baj nincs vele, bár én szeretem a rezisztív kijelzőt. Nem rosszabb a kapacitívnél, egyszerűen más. Persze lehet, hogy neked nem jön be, ettől még nem rosszabb az egyik technológia a másiknál, mindkettőnek van rengeteg előnye és hátránya is.

Szóval kedves kérdező: ha nem zavar a rezisztív kijelző, az LG Optimus simán jó választás ebben az árkategóriában. Ott van még a ZTE Blade (ezzel az a baj, hogy a kijelző felbontása kicsit sok a processzor teljesítményéhez, lassúcska pár helyen szegény, illetve gyakori hiba a nagyon halk fülhallgató (valami szoftveres bug, ha jól tudom), illetve a pixelhibás kijelző), a Sonyericsson X8, esetleg a nem rég debütált Samsung Galaxy Mini, de azon is TouchWiz kezelőfelület van és írtad, hogy azt nem szereted. Alternatíva van még, ha nincs bajod a Symbiannal, akkor nézz szét a Nokia háza táján is. Alapvetően javaslom, hogy nyomkodd meg jól mielőtt megveszed, bármi legyen is.

2011. ápr. 9. 21:23
 16/20 anonim ***** válasza:

"Nem rosszabb a kapacitívnél, egyszerűen más. Persze lehet, hogy neked nem jön be, ettől még nem rosszabb az egyik technológia a másiknál, mindkettőnek van rengeteg előnye és hátránya is."

a kapacitív egyértelműen jobb, kifinomultabb, korszerűbb, ÉRZÉKENYEBB, és TARTÓSABB, mert az érintésre is reagál, nem csak a nyomásra, ezért később megy tönkre.

[irónia]a rezesztívnek egyetlen egy előnye van, tudod műkörömmel és télen bundás kesztyűbe nyomkodni[/irónia]

2011. ápr. 10. 01:13
 17/20 kolo ***** válasza:

"a kapacitív egyértelműen jobb, kifinomultabb, korszerűbb, ÉRZÉKENYEBB, és TARTÓSABB, mert az érintésre is reagál, nem csak a nyomásra, ezért később megy tönkre."

Kérlek engedd meg, hogy ne értsek egyet veled. Bár most nagyon trendi a kapacitív kijelző, mert az iPhoné az, ezért biztos az a legjobb, de az a helyzet, hogy nem. Ahogy az előbb is írtam, nem lehet élesen behatárolni, melyik a jobb. Más. Pl a rezisztívet minden eszközzel tudod vezérelni, a technológiájából adódóan képes a folytonos vonal érzékelésére (szoftveres rásegítés nélkül, ami terhelné a procit), a precíz, kifinomult munkára, pl rajz, grafikai munkák stb. Sajnos a kapacitív erre nem képes. Ezt úgy szokták megoldani, hogy különböző jelfeldolgozó algoritmusok segítségéhez folyamodnak, ami terheli a rendszert, lassabban reagálhat. Ráadásul 3 col alatt nem lehet normálisan használni. Készült is nem egy ergonómiai felmérés, miszerint a 3 col a küszöbszám a kapacitívnél. Szóval ez kb dízel vagy benzin, katolikus vagy protestáns kérdéskör. Látom érdekel egyébként a technika, engedd meg, hogy a figyelmedbe ajánljak egy cikket:

[link]

Ebben elég részletesen kitérnek mindkét technológia előnyére és hátrányára. Nagyon látványos videók is megtalálhatók egy francia cég (Stantum) multitouch, rezisztív paneljeire.

Összefoglalva tehát azt mondom, amit a cikk írója is. Nem lehet azt mondani, hogy a rezisztív jobb vagy a kapacitív. Azt lehet, hogy x gyártó panelje, ami y technológiát használ jobb z gyártó u paneljénél. Remélem érted mire akarok kilyukadni. :)

Ja és bocsi a nagyon offért!

2011. ápr. 10. 01:40
 18/20 kolo ***** válasza:

"multitouch rezisztív paneljeire"

Bocs, elírtam. Paneljeiről természetesen. Fáradok, nem tudok már úgy figyelni a helyesírásra...

2011. ápr. 10. 01:42
 19/20 anonim ***** válasza:
köszi, majd elolvasom. mind a kettőt használtam már, nekem a kapacitív jobban bejött, technológiától fogva tartósabb. nem véletlen, hogy komolyabb telefonokban kivétel nélkül kapacitív, míg corby szintű telefonokban rezesztív van. pont ezért nem egy ios vs android kaliberű kérdésnek tartom, ahol ténylegesen érdekes az érvek egymás mellé állítása. mindezek mellett holnap(ma) megnézem amit linkeltél, és tekintve, hogy jó vitapertnerre akadtam (már ha te vagy az), visszavonom a "segg" jelzőt, még ha félig-meddig megalapozottnak is vélem:D
2011. ápr. 10. 01:54
 20/20 kolo ***** válasza:
[OFF] Igen én vagyok az. :) Azért vagyok segg (még, ha csak félig-meddig is), mert nincs bajom a rezisztívvel? :P Egyébként a Corby kapacitív érintésérzékelési technológiát használ, mégse egy bajnok szegényem... Ezért mondom, hogy a gyártón múlik milyet használ, mennyire kifinomult panelt rak a telefonba. Az alsóbb szegmensbe nem szoktak érthetően nagyon jó panelt rakni... Viszont pát éve még egyeduralkodó volt a rezisztív technológia, a felsőkategóriás telefonokat is azzal szerelték. Pont azért, mert a stylusszal (érintőceruza) kezelés problémamentesebb, mint egyéb társainál és ekkor a Windows Mobile volt a legelterjedtebb, amit a ceruzára optimalizáltak. Azóta nagyon sokat fejlődött mindkét technológia, csak a rezisztív most nem mainstream. Ezért sokan úgy vélik, hogy fejletlen, mert régen az volt, de nem az, csak nem tudnak az új fejlesztésekről. Ez pedig a gyártók sara. Szóval arra próbálok rávilágítani, hogy ellentétben azzal, amit sokan gondolnak, nem rosszabb az se. Persze egyéni ízlés is dönt, neked melyik technológia jön be a legjobban. Ezért van több megoldás is, lehet válogatni. Tudod, kinek a pap, kinek a paplan... :) [OFF/]
2011. ápr. 10. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!