50ezerért okostelefont, milyet? (lent)
Samsung nekem se tetszik, de tény, hogy a Galaxy 3 lenne a legjobb választás. Az nem tetszik, ahogy a saját telójára szabja az Android kinézetét. asdfb vagy nem tudom, hogy hívnak:D nézz meg egy androidos sonyt, htct, samsungot, mindenhol eltér a kezelőfelület ami a képernyőt, widgetet, menüt illeti. Nyilván az alkalmazások ugyanolyanok.
Aki azt mondta, hogy az LG jobb, mint az X8 olyan idióóta, mint a seggeem. Nyugodtan veheted azt, gt540et venni mazohizmus, próbáltam már. Fél perc után a hajam téptem a rezesztív képernyő miatt.
X8 lehet az egyik választás, Blade a másik.
"Aki azt mondta, hogy az LG jobb, mint az X8 olyan idióóta, mint a seggeem. Nyugodtan veheted azt, gt540et venni mazohizmus, próbáltam már."
Szerintem egyáltalán nem igaz. Ilyet használok, semmi baj nincs vele, bár én szeretem a rezisztív kijelzőt. Nem rosszabb a kapacitívnél, egyszerűen más. Persze lehet, hogy neked nem jön be, ettől még nem rosszabb az egyik technológia a másiknál, mindkettőnek van rengeteg előnye és hátránya is.
Szóval kedves kérdező: ha nem zavar a rezisztív kijelző, az LG Optimus simán jó választás ebben az árkategóriában. Ott van még a ZTE Blade (ezzel az a baj, hogy a kijelző felbontása kicsit sok a processzor teljesítményéhez, lassúcska pár helyen szegény, illetve gyakori hiba a nagyon halk fülhallgató (valami szoftveres bug, ha jól tudom), illetve a pixelhibás kijelző), a Sonyericsson X8, esetleg a nem rég debütált Samsung Galaxy Mini, de azon is TouchWiz kezelőfelület van és írtad, hogy azt nem szereted. Alternatíva van még, ha nincs bajod a Symbiannal, akkor nézz szét a Nokia háza táján is. Alapvetően javaslom, hogy nyomkodd meg jól mielőtt megveszed, bármi legyen is.
"Nem rosszabb a kapacitívnél, egyszerűen más. Persze lehet, hogy neked nem jön be, ettől még nem rosszabb az egyik technológia a másiknál, mindkettőnek van rengeteg előnye és hátránya is."
a kapacitív egyértelműen jobb, kifinomultabb, korszerűbb, ÉRZÉKENYEBB, és TARTÓSABB, mert az érintésre is reagál, nem csak a nyomásra, ezért később megy tönkre.
[irónia]a rezesztívnek egyetlen egy előnye van, tudod műkörömmel és télen bundás kesztyűbe nyomkodni[/irónia]
"a kapacitív egyértelműen jobb, kifinomultabb, korszerűbb, ÉRZÉKENYEBB, és TARTÓSABB, mert az érintésre is reagál, nem csak a nyomásra, ezért később megy tönkre."
Kérlek engedd meg, hogy ne értsek egyet veled. Bár most nagyon trendi a kapacitív kijelző, mert az iPhoné az, ezért biztos az a legjobb, de az a helyzet, hogy nem. Ahogy az előbb is írtam, nem lehet élesen behatárolni, melyik a jobb. Más. Pl a rezisztívet minden eszközzel tudod vezérelni, a technológiájából adódóan képes a folytonos vonal érzékelésére (szoftveres rásegítés nélkül, ami terhelné a procit), a precíz, kifinomult munkára, pl rajz, grafikai munkák stb. Sajnos a kapacitív erre nem képes. Ezt úgy szokták megoldani, hogy különböző jelfeldolgozó algoritmusok segítségéhez folyamodnak, ami terheli a rendszert, lassabban reagálhat. Ráadásul 3 col alatt nem lehet normálisan használni. Készült is nem egy ergonómiai felmérés, miszerint a 3 col a küszöbszám a kapacitívnél. Szóval ez kb dízel vagy benzin, katolikus vagy protestáns kérdéskör. Látom érdekel egyébként a technika, engedd meg, hogy a figyelmedbe ajánljak egy cikket:
Ebben elég részletesen kitérnek mindkét technológia előnyére és hátrányára. Nagyon látványos videók is megtalálhatók egy francia cég (Stantum) multitouch, rezisztív paneljeire.
Összefoglalva tehát azt mondom, amit a cikk írója is. Nem lehet azt mondani, hogy a rezisztív jobb vagy a kapacitív. Azt lehet, hogy x gyártó panelje, ami y technológiát használ jobb z gyártó u paneljénél. Remélem érted mire akarok kilyukadni. :)
Ja és bocsi a nagyon offért!
"multitouch rezisztív paneljeire"
Bocs, elírtam. Paneljeiről természetesen. Fáradok, nem tudok már úgy figyelni a helyesírásra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!