Ha nemrég vettem egy telefont előfizetéssel, hűségnyilatkozattal, akkor magát a készüléket eladhatom minden gond nélkül ha csak a kártyára van szükségem?
Persze, ezzel csak formálisan sérted meg azt a szerződést amit aláírtál.
Nevezetesen a telefon addig a szolgáltató tulajdona amíg le nem telik a hűség és ki nem fizetted a telefont.
Az is benne van, hogy a készülék csak a hozzá kapott simmel használható.
Tudom, ezt más is csinálja, de jobb ha tudsz róla, hogy ismerősnek ne add el a telefont, ha nem akarsz egy nagy verést a letiltott készülék miatt.
Sőt, akármibe keveredik a telefon, papíron te vagy a gazdája, téged vesznek elő.
Szóval amit a fejedben forgatsz az a szerződésszegés, és mivel gyanítom nagykorú vagy, a hűségnyilatkozattal aláírt kötbért a te fizetésedből vonják le ilyenkor, ami 50-60 ezres is lehet az egyösszegű hűségidőből hátralévő részen felül.
Nekem volt pl egy hűségidejű telefonom. Egy év után egy jobbat új előfizetéssel vettem ugyanott. A régit nekiadtam az unokámnak. Mivel fizettem mindkét előfizetést, a kutya nem kereste rajtam, milyen készülékkel használom.
Gáz akkor van, ha az előfizetés nincs fizetve.
Csak akkor fizettél teljes árat a készülékért, ha UGYANAZT a készüléket, UGYANENNYIÉRT, UGYANANNÁL a szolgáltatónál, UGYANAKKOR meg lehetett hűség és előfizetés nélkül is vásárolni.
De ez elméleti fejtegetés, mert Te aláírtad a hűséget, rád az vonatkozik.
Hogy mennyi a teljes ár, azt a szolgáltató találja ki (nem piaci és összehasonlítás alapon), ha bemennél, és azt mondod kifizeted a visszamaradó havi előfizetést, akkor lepődnél meg, azon felül mit kérnének...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!