Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Ha nemrég vettem egy telefont...

Ha nemrég vettem egy telefont előfizetéssel, hűségnyilatkozattal, akkor magát a készüléket eladhatom minden gond nélkül ha csak a kártyára van szükségem?

Figyelt kérdés
2011. márc. 31. 18:37
 1/7 anonim ***** válasza:
igen. Az a lényeg, két évig fizesd az előfizetést.
2011. márc. 31. 18:42
 2/7 anonim ***** válasza:

Persze, ezzel csak formálisan sérted meg azt a szerződést amit aláírtál.

Nevezetesen a telefon addig a szolgáltató tulajdona amíg le nem telik a hűség és ki nem fizetted a telefont.

Az is benne van, hogy a készülék csak a hozzá kapott simmel használható.

Tudom, ezt más is csinálja, de jobb ha tudsz róla, hogy ismerősnek ne add el a telefont, ha nem akarsz egy nagy verést a letiltott készülék miatt.

Sőt, akármibe keveredik a telefon, papíron te vagy a gazdája, téged vesznek elő.

Szóval amit a fejedben forgatsz az a szerződésszegés, és mivel gyanítom nagykorú vagy, a hűségnyilatkozattal aláírt kötbért a te fizetésedből vonják le ilyenkor, ami 50-60 ezres is lehet az egyösszegű hűségidőből hátralévő részen felül.

2011. márc. 31. 18:48
 3/7 A kérdező kommentje:
Nagyon olcsó a havi előfizetésem és gyakorlatilag teljes árat fizettem a telefonért, ilyen módon is a szolgáltatóé a készülék?
2011. márc. 31. 18:52
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha csak egy forint kedvezmény is járt a készülék árából a hűségért cserébe akkor igen.
2011. márc. 31. 18:58
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget.
2011. márc. 31. 19:09
 6/7 anonim ***** válasza:

Nekem volt pl egy hűségidejű telefonom. Egy év után egy jobbat új előfizetéssel vettem ugyanott. A régit nekiadtam az unokámnak. Mivel fizettem mindkét előfizetést, a kutya nem kereste rajtam, milyen készülékkel használom.

Gáz akkor van, ha az előfizetés nincs fizetve.

2011. márc. 31. 19:22
 7/7 anonim ***** válasza:

Csak akkor fizettél teljes árat a készülékért, ha UGYANAZT a készüléket, UGYANENNYIÉRT, UGYANANNÁL a szolgáltatónál, UGYANAKKOR meg lehetett hűség és előfizetés nélkül is vásárolni.

De ez elméleti fejtegetés, mert Te aláírtad a hűséget, rád az vonatkozik.

Hogy mennyi a teljes ár, azt a szolgáltató találja ki (nem piaci és összehasonlítás alapon), ha bemennél, és azt mondod kifizeted a visszamaradó havi előfizetést, akkor lepődnél meg, azon felül mit kérnének...

2011. márc. 31. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!