Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Hogy irattassak a nevemre egy...

Hogy irattassak a nevemre egy használt telefont?

Figyelt kérdés

Használtan szeretnék venni telefont, de úgy, hogy az én nevem alatt legyen. (nem a SIM kártya, hanem a telefon)

Azért, mert ha tőlem ellopják, akkor én tudjam feketlistára helyeztetni az IMEI számát és akkor előkerülhet.

2011. márc. 6. 20:14
 1/7 anonim ***** válasza:

Még nemigen hallottam olyanról, hogy IMEI szám alapján előkerült volna teló.

Márkaszervíznél, szolgáltatónál tudod letiltani, de ha beviszik egy sufni szereldébe, ott nemigen fognak az IMEIvel foglalkozni.

2011. márc. 6. 20:33
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem írjatok egy adásvételi szerződést.
2011. márc. 6. 20:41
 3/7 anonim válasza:
HA GPS van a telefonba akkor ha tudod az eredeti imei számot akkor ha bekapcsolják és használják tudni fogják a rendőrségen hogy hol van mert a GPS-t be tudják fogni!
2011. márc. 6. 21:26
 4/7 A kérdező kommentje:
Majd egy Samsung Galaxy S-t szeretnék venni. Abban elvileg van.
2011. márc. 6. 22:38
 5/7 anonim ***** válasza:

21:26-ra: ez a gps-bemérés valami hüje legenda lehet, mint pl. a "ha kiveszem az aksit akkor is lehallgatnak"

Naszóval, vannak olyan programok (több rendszerre is) amik a felhasználó számára látható jelzések nélkül futnak és szintén nem megjelenő sms-el lehet aktíválni, lekérdezni. Ha egy a progi számára ismeretlen simet belerak a tolvaj, akkor akár magától elküldi az aktuális pozíciót, az új sim telefonkönyvét, stb. És a tolvaj barátait megfelelő social-engineer munkával hívogatva megtalálható a tolvaj. Itt már dönteni kell: pár haverral megyünk látogatni, vagy a méltán népszerű rendőrséghez fordulunk :)

2011. márc. 7. 00:20
 6/7 anonim ***** válasza:
A Samsungokban van nyomkövető. Be kell állítani. Nekem is ellopták a telefonomat. Amikor betették az új kártyát, ment az sms a barátnőmnek, akit beállítottam az értesítésre. A kiírt számot felhívtam. Szerencsére aki megvette a telefont egy telefonos boltban, rendes volt és szó nélkül visszaadta.
2011. márc. 7. 11:43
 7/7 anonim válasza:
Nem hülye legenda sajna vetem 1 lopott telefont és mondta a rendőr hogy a GPS miatt tudták csak bemérni!
2011. márc. 7. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!