17601: ez egy ismerkedős telefonszám?
Sziasztok!
Én ma kaptam egy ilyen sms-t, amire - balek módon - válaszoltam is. És elindult a lavina...Sejtettem, hogy nem kellene reagálnom, de mivel soha(!!!!), semmilyen formában nem adtam ki a telefonszámomat ismeretleneknek, nem töltöttem le zeneszámokat, sem csengőhangot, de még csak nem is küldtem szavazatot semmilyen fórumra vagy játékra, ezért nem voltam elég elővigyázatos. A 2. érkezett sms után 15 perccel már bent voltam a Vodafone ügyfélszolgálati irodájéában, ahol közöték velem, hogy egy "multimédiás" cég küldi az sms-eket, teljesen mindegy, hogy válaszolsz rá vagy csak fogadod, emelt díjas szolgáltatásról(!) van szó, aminek az ára - mivel az esemény még elég friss volt, a könyvelést így nme látta - körülbelül 400,-FT/db-ra tippelte. A következő a teendő: új üzenetként kell elküldeni azt a szót, hogy STOP a 17601-es számra. Utána érkezik egy kedves (?) üzenet tőlük, hogy "köszönjük, a szolgáltatást leállítottuk." Ja, és mindegy, hogy nem rendeltél meg semmilyen szolgáltatást, akár egy "kedves jóakaród" is elküldheti/megadhatja a telefonszámodat és már érkezik is a romantikus "programajánló"....
"akár egy "kedves jóakaród" is elküldheti/megadhatja a telefonszámodat és már érkezik is a romantikus "programajánló"...."
Ez nem így működik. Ha meg is adja egy jó akaró a telefonszámodat valahol akkor te kapsz egy ingyenes SMS-t és csak akkor kerül neked pénzbe ha bolond módon válaszolsz rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!