Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » 2 hónapja mobiltelefonomon,3...

2 hónapja mobiltelefonomon,3 napja az otthoni számomon is zaklat valaki. Van valakinek tapasztalata ilyen ügyben? Mennyi hívás kell, hogy feljelentést tehessek?

Figyelt kérdés

"176/A. § (1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetőleg mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, rendszeresen vagy tartósan mást háborgat, így különösen mással, annak akarata ellenére telekommunikációs eszköz útján vagy személyesen rendszeresen kapcsolatot teremteni törekszik, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő."

Percre fontosan felírom mindig, mert szándékomban áll feljelentést tenni. Eddig kb 8-10 ilyen dátumom van.

2011. febr. 4. 11:13
 1/5 Tinker Bell ***** válasza:
Sajnálom, hogy ez történik veled. Nekem nincs ilyenben tapasztalatom, de megfelelő választ csak a rendőrségtől kapsz! Szerintem hívd fel őket! Nem kerül sem időbe, sem pénzbe! Kár lenne itt találgatni!
2011. febr. 4. 11:18
 2/5 anonim válasza:

nem kell a hívására válaszolni

egy hét után úgyis megunja

2011. febr. 4. 11:25
 3/5 anonim válasza:
Nekem is volt hasonló esetem úgy kb 10 éve.Én felvettem telefonról,hogy mit szövegelt.Kihangositottam és úgy vettem fel.Megüzentem neki,hogy feljelentem,hogy zaklat,s csatolom a felvételeket. Olyan helyen dolgozott,hogy ha rendőrségi eljárás indult volna ellene a munkahelyről kirugják,igy abahagyta.
2011. febr. 4. 11:31
 4/5 Tinker Bell ***** válasza:

Kedves ma 11:25!

Úgy gondolom, hogy nem ez lenne a véleményed, ha veled történne mindez! Ha éjjel-nappal csörögne a telefonod és az illető vagy nem szól bele, vagy különböző sértő dolgokat mondana. Légy egy kicsit belátóbb és használható választ adj!

Kedves Kérdező!

Kérlek írd majd meg, hogy mik a fejlemények, hogy tud-e a rendőrség segíteni!

2011. febr. 4. 11:32
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Úgy október óta vannak ezek a hívások. Nem szól bele, nem fenyeget, és azt sem mondom, hogy az őrületbe kerget, hanem akkor is a fene a pofáját az ilyennek!

Egszerűen csak móresre szeretném tanítani, hogy kapjon az agyához, valamint az sem baj, ha kitudom, hogy ki az...

Szóval én tanácsra MINDIG felveszem, hogy legyen regisztrált bejövő hívás! :)

1-2 hét és megteszem a feljelentést, majd írok fejleményeket, akit érdekel, vagy érint elolvashatja.

Üdv

2011. febr. 4. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!