Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Új probléma a OLED-es kijelzőnél?

Fuuton kérdése:

Új probléma a OLED-es kijelzőnél?

Figyelt kérdés

Bármilyen OLED, AMOLED, Super AMOLED, Super AMOLED2 kijelzőjű telefon tulajdonosok -, egy elég fontos probléma kezd kirajzolódni! Az OLED kijelzők (hasonlóképpen a plazmához) elvileg hajlamosak "beégni", azaz egy adott terület "ott maradhat" örökre. Továbbá a kék színű világítótest rövid életű. Ha rászánnátok erre 5 percet, megköszönném. Ha ezeket ellenőriznétek, és leírnátok, hasznos, jó lenne:

- Mióta van meg a telefon?

- Automatikus / kézi fényerőszabályzással használod? (Ha kézi, kb. hány % lehet?)

- Naponta mennyit mehet kb. a kijelző? (elég csak határ, pl. 0-2h ; 2-5h ; 5-10h ... )

- Tapasztaltál már bármiféle "beégést"? (Tesztmenüben jól ellenőrizhető, tárcsázd ezt a számot, mintha fel akarnád hívni: *#0*# ; erre a tesztmenübe fog vinni, és nézd meg RED GREEN és BLUE színnél is, hogy van -e látható "maradvány". Főleg az akkumulátor jelző és a status bar környékén. Esetleg van -e halványabb, sötétebb terület az egyszínű résznél)

- És végül tudom, hogy ezt nehéz így megállapítani, de a kék szín halványabb, rosszabb lett, mint új korában volt? (Esetleg fényereje kisebb, mint a pirosé, vagy a zöld-é? A zöldhöz való hasonlításnál óvatosan, mert a zöldre a legérzékenyebb az emberi szem!)

2011. febr. 2. 08:07
 1/6 anonim ***** válasza:
41%
.
2011. febr. 2. 08:14
 2/6 anonim ***** válasza:
Nekem Super Amoled kijelzős telefonom van 2 hónapja kb. eddig szerencsére nem volt gond vele, pedig használom, netezek, filmet nézek ami nem 2 perc és eddig nem volt gondom vele. Automatikus a fényerőszabályzó nem szoktam piszkálni. Láttam már képet beégett menüről, de ez az arány elenyésző szerintem. Nyugodtan vegyél ilyen telefont. A tesztre most nincs időm sajnos de ha lesz megírom! :)
2011. febr. 2. 09:25
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem SuperAMOLED képernyős telefonom van. 2010 júliusában kaptam, tehát 6-7 hónapos, ami azt jelenti, hogy a legöregebb SuperAMOLED-es képernyős telefon manapság, mivel ez volt az első széria a Galaxy S-ből és ebben volt először ez a képernyő megvilágitási technológia. Nálam a fényerőszabályozás úgy van, hogy napközbe automatikus, mig este lehúzom a fényerőt, mert ez a SuperAMOLED nagyon fényes és kár az akksiért. Estenként olyan 45-50%-on lehet. A kijelző naponta minimum 5 órát megy, mivel rengeteget dolgozok a ThinkFree-vel és az internettel. Nem, semmiféle beégést nem tapasztaltam, sehol nincs halványabb vagy fakóbb rész, ezt én is sokat tesztelem úgy fekete, mint fehér vagy kék háttérrel. Ismétlem semmiféle elváltozás nincs 6 hónap alatt, pont úgyanolyan káprázatos és egyszinű mint újkorában! Végül nem, a kék szin sem halványabb, mint a többi, ezt bizton állitom. Összességében semmiféle fakó rész, vagy szinhalványodás nincs a képernyőn! Úgyanolyan, mintha tegnap vettem volna és megvagyok elégedve, nagyon is, örülök, hogy ezt a gyönyörű képernyőt választottam! Másnak is csak ajánlani tudom és nem tudom, hogy elvileg vagy anélkül, de semmiféle általad emlitett problémát nem tapasztaltam!!! :)
2011. febr. 2. 10:11
 4/6 anonim ***** válasza:

Ne aggódj. Minden led veszít a fényéből.

Nálunk a led képernyők nonstop mennek, kb 5-7% veszteség tapasztalható évente. Ha elosztod a telefonodra vetített üzemidővel, akkor még egy darabig nem lesz vele gondod.

A "*#0*#" csak Samsungon működik.

Nekem is az van kb 2 éves. Nemigen tapasztaltam szemmel látható elváltozás...

2011. febr. 2. 10:18
 5/6 anonim ***** válasza:
10:11-es csak annyiban kötnék bele hogy Én úgy tudom hogy a Samsung Wave s8500 volt az első olyan telefon ami SuperAmoled kijelzővel jelent meg azt hiszem a Galaxy S később jött, de javítsatok ki ha tévedek! :)
2011. febr. 2. 13:20
 6/6 anonim ***** válasza:

A Samsung hivatalos bejelentése és a piaci bevezetés alapján is a Galaxy S 2010 márciúsában volt bejelentve és azután terjedt el, mig a Wave hivatalos bejelentése Júniusban volt és azután került a mobilszolgáltatokhoz. Igaz, hogy már májusban tudni lehetett a Wave érkezését, de hivatalosan júniusban jött, mire a Galaxy S már majdnem az egész világon megvásárolható volt, mert március után mindenhova kinyomták!! :)

És a Wikipedia is megerősiti:

[link]

...commercially released on June 1, 2010...

[link]

...was announced by Samsung in March 2010...

2011. febr. 2. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!