Abszolút tudatlan kérdésem lehet androidos telefonról?
Nem vagyok egy telefonguru, csak telefonálásra, sms-ezésre használom. De mivel már régebbi darab (nokia nemtomhányas) és néha kikapcsol, lefagy, vennék egy másikat.
A kisfiam egy ismerős telefonján látott egy beszélő cicát, amivel játszani lehet (Tom the talking cat, utánanéztem) - de úgy tudom, ezt csak androidos telefonra lehet letölteni. Telenoros vagyok, honlapon láttam akciós androidokat 9990-ért - ami a többihez képest "túl" olcsónak tűnt. De ha nekem nem kell másra csak telefonálásra + 1-2 ilyen gyerekes játékra, arra jó lehet? (úgy értem, nekem nem kell, h extrákat tudjon, nem akarok netezni rajta, stb..)
Olvastam róluk (androidok), hogy maguktól kapcsolódnak a netre - de ha jól tudom, ez letiltható? Más dolog, amire oda kell figyelni/ jó tudni róluk? (bocs, de teljesen járatlan vagyok e téren...)
Előre is köszönöm!
A telefon 9990 volt, de hűségnyilatkozattal, amivel többet szednek ki belőled, mint ha feltöltősen vennéd.
Az android fő profilja az internet, de végül is lehet használni anélkül is.
Igen, letilthatóak pl. APNdroiddal vagy data toggle widgettel, nekem utóbbi jött be.
De igen, magától küld és fogad adatcsomagokat. A 3G ikonján van egy felfele és lefele mutató nyíl, amik néha kifehérednek, olyankor küld/fogad.
Másrészt pedig ha úgy vannak beállítva az appok, akkor automatikusan frissítik magukat (beállítható), de pl. a market senkit nem kérdez hogy akarod-e frissíteni, kikapcsolni sem lehet a frissítést, frissül magától.
erre megoldás ha letiltod a mobilhálózatot és nem kell hozzá semmi plusz app...nekem is le van...csak wifiről netezek így csak akkor tud frissítgetni, ha kapcsolódva vagyok wifire...és mindig felajánlja a frissítést, nem pedig magától csinálja...szóval kérdezőnek: legegyszerűbb ha a telefon vásárlásakor mondod az eladónak, hogy tiltsa le neked a netet
az árról meg igen annyit, hogy előfizetéssel kerülhet annyiba mint amit írtál...de úgy a havidíj viszont sok...a legolcsóbb használható androidos okostelefonok: LG GT540 Optimus, Sony Ericsson X8, ZTE Blade...nekem optimusom van és meg vagyok vele elégedve...T-mobilenál ezeket a telefonokat 40ezer forint körül tudod elhozni feltöltősen...előfizetésben pedig ha korrekt havidíjat szeretnél, akkor 25 ezer forint körül...én Mix díjcsomagban vettem, aminek 3 ezer forint a havidíja ami lebeszélhető, nem lehet túlforgalmazni, ha elfogy a 3 ezer, akkor kártyával még fel tudod tölteni de ez a 3ezer az adott hónapra érvényes, ha nem beszéled le, akkor ugyanúgy ki kell fizetni, de a következő hónapra nem viheted át, szóval a maradék elveszik...egy másik csomag az ECO, ami 1800Ft havonta...ezt viszont túl tudod forgalmazni, de ha nem beszélsz sokat akkor nyilván ez a jobb
szóval 25ezerért jó, androidos okostelefont vehetsz, normális havidíjjal
ha sokat beszélsz, akkor combosabb havidíj fejében ingyen is a tiéd lehet
ami még ide tartozik...ha csak alkalmanként szeretnél netet használni telefonon (csak a programok/játékok letöltése erejéig), akkor érdemes otthonra egy wifi routert venni, ami kb 5ezer forint (legalábbis ennyiért már kapsz olyat ami neked elég)...persze feltételezem, hogy van számítógéped és tudsz rajta netezni, vagyis van net előfizetésed otthonra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!