Néhány kérdés a ZTE Blade mobilról. (LENT)?
ZTE Blade -t szeretnék venni.
A vodafone-nál kapható? Mennyiért?
Nincsenek rajta fizikai híváskezelő gombok. Ergo csak érintősök. Tehát akkor telefonálásnál nem záródik le a képernyő?
Ez nem zavaró vagy veszélyes hogy véletlenül valami benyomódhat?
Igaz, hogy a festés könnyen lepattog?
Van valami hibája?
Az első kettőre ne hallgass. Tudni kell kezelni, és akkor elég gyors. Jelenleg a legjobb ár/érték arányú telefon a piacon.
Van benne távolságérzékelő, szóval ha közel tartod az arcodhoz, lekapcsolja a kijelzőt, így véletlenül sem kapcsolhatod le a hívást. Ha elveszed, megint megjelenik a képernyő.
A festés nem pattog le, mert nincs rajta festés. Angliában kapható a Blade fehér színben, na arról lepattog, mert a fehér az csak annyi, hogy ráfestettek egy fehér bevonatot egy rendes szürke telefonra.
Greyscale hibája már nincs, elszúrták a prebootloader programot, viszont ingyen frissítik, így a készülék látja az 512 Mb RAM-ot (ha eddig csak 256-ot látott), és a greyscale hiba is eltűnik.
Ha megveszed, tényleg nézd át alaposan a képernyőt pixel illetve subpixelhibák után.
A Vodafone-nál nem kapható, de itt találsz négyféle unlock code generátort is, az egyik netes, a másik szintén netes, az egyik fórumozó törte fel a kódot, a harmadik a telefonra telepíthető, a negyedik pedig számítógépen futtatható. Működnek.
(Semmi felelősséget nem vállalok semmiért, mivel a függetlenítést Magyarországon tiltja a törvény)
Az első két hozzászólásban fizetett/fan apple/microsoft hirdetést láthattak.
A lezáródás beállítástól függ. Festés pattogásról nem hallottam. Pixelhibáról igen, az első szállítmányban, de mint kiderült nagy része szoftverhiba, amit javítottak.
Konkrétan messze a legjobb ár/érték arányú telefon, hasonlót más márkában csak 80 ezer körül kapsz...
Sőt kis hackel be lehet kapcsolni a gyárilag ismeretlen okból letiltott hardveres grafikus gyorsítást, úgy aztán megtáltosodik az amúgy sem lassú kezelőfelület.
Festék pattogásról kép itt:
- de mint írtam, irreleváns, ugyanis nálunk nem kapni.
A pixelhiba sajnos tényleg létező probléma, nekem volt egy állandóan világító zöld pixel rajta, és elég kalandos volt kicseréltetni. (Ezért nem cserélik) <- ezért kell átnézni vásárláskor.
A hardware-es gyorsítást érdemes egy új ROM-mal párosítani (modaco-ról), én Japanese Jellyfish-t használok most, és hasít!
Köszönöm a sok tanácsot!
Hátha valaki még hasznát veszi, nekem már tárgytalan. Még karácsony után vettem mobilt. Nem ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!