Samsung S5230 tényleg problémázik az ékezetes betűkkel?
A válasz írója 91%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 00:25
Ez így nem igaz. Volt már pár telefonom, de talán ha 2 szórakozott az ékezetes betűkkel.
0.28-as:
Azért, mert a többin valószínűleg be volt állítva, hogy automatikusan cserélje ékezet nélküliekre küldésnél. Az ékezetes betűket (de ő-t és ű-t biztos) nem tartalmazza a karaktercsomag, amit használ sms küldésné, úgyhogy ezzel ki kell egészítenie az sms-t, ha ilyen betűket használsz benne, és ez a kiegészítés elvisz egy bizonyos helyet a 160 karakterből.
Az S5230-nak sok baja van, de ez pont olyan, ami nem a telefonon múlik:D
így van.én beállítottam úgy hogy ékezet nélkül tudjak sms-t írni, így lehet néhol értelmetlen amit írok de olvasható úgyhogy ezen nem problémázok, amúgy jó kis telefon szerintem.
Én a játékletöltéssel állok hadilábon, arra mondhatnátok egy oldalt ahonnan tudok jókat, nem ilyen gagyikat letölteni.
De valahol olyat hallottam, hogy ha beállítom, hogy ékezet nélküliek legyenek akkor is tudok ékezeteseket írni, legalábbis az alapvetőket igen, csak speciális karaktereket nem.
Így viszont egy betű egy karakter és kész és van ékezet.
Ez igaz?
"Igaz, én is így csinálom, hogy ékezet nélkülire van állítva, de így is ugyanúgy lehet ékezeteset írni."
Csak olyankor akinek küldöd ékezet nélkül kapja meg.
Egyébként ez a dolog a technológia hibája. A kódolás miatt ha ékezetes karaktert írsz akkor max 70 betű fér egy SMS-be, mert Unicode lesz a kódolás. De ha nem írsz ékezetes betűt akkor pedig a sima kódolás miatt 180 karakter a max.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!