Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Telefont három napon belül ki...

Telefont három napon belül ki lehet cserélni egy másik telefonra?

Figyelt kérdés
Ma vettem, és van egy kis gond. Nem a telefonnal, más problémám van, de iszonyú fontos lenne, hogy visszacseréljék.
2010. dec. 17. 00:11
 1/6 anonim ***** válasza:
Elvileg igen, a fogyasztóvédelmi törvény lehetőséget ad arra, hogy 3 napon belül visszavihesd a megvásárolt terméket, és mindenféle indoklás nélkül visszakérhesd akár az árát is.
2010. dec. 17. 00:14
 2/6 A kérdező kommentje:
rendben, köszönöm szépen a gyors választ, remélem, sikerül.
2010. dec. 17. 00:18
 3/6 anonim ***** válasza:
Jogodban áll kérni, de a törvény nem kötelezi őket, hogy cseréljék, ha nem hibás.
2010. dec. 17. 00:53
 4/6 anonim ***** válasza:

Másikra nem.

Ugyan van ilyen jogszabály, ami lehetővé teszi a vásárlási szerződéstől való elállást, de ebben az esetben ezen túlmenően a leggyakoribb esetben előfizetői szerződés keretében történik a vásárlás. Az abban rögzített feltételek az irányadóak.

Amennyiben csak a készülékvásárlásról van szó, de hűségnyilatkozat és részletfizetés nem köti a szerződő felet (téged), akkor lép életbe amit az előttem válaszoló által említett : amennyiben a forgalomba hozónak lehetőségében áll, kicserél-heti, vagy visszaad-hatja az árát (saját hatáskörben).

De, mivel ez nem kötelező érvényű, a gyakorlatban a panaszos termék cseréjére korlátozódik: ugyanolyan terméket köteles biztosítani, de másra cserélni, pénzt visszaadni nem. (Magyarul, pl. autóalkatrészt vásároltam, beépítettem, kifogásolható minőségű volt. Visszavittem, a cserealkatrész már az üzletben megtekintéskor szintén kifogásolható volt. Mivel pénzt a 3 napon túl nem adhat vissza -bebukja az árát-, utalványt adott, ami levásárolható egy éven belül a kiállítástól)

Amennyiben a vásárlással kapcsolatosan panaszod van, és azt nem tudod a vásárlás helyén elintézni, a területileg illetékes fogyasztóvédelmi szervezetnél tehetsz panaszt írásban, akár email-ben is.

-ha van panaszkönyv másolat

-vásárolt termék iratai

-részletes leírás a kifogásról

Remélem segít a válaszom.

2010. dec. 17. 06:22
 5/6 anonim ***** válasza:

Ezért jobb rendelni. Úgy a kézhezvételtől áll a 8 nap elállási idő.

Személyes vásárlásnál sokszor 3 napon belül is elküldenek, de pénzt nagyon nehezen adnak vissza. Bevett gyakorlat az utalvány, ha az adott üzlet rendelkezik ilyennel.

2010. dec. 17. 07:57
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenki segítségét!
2010. dec. 18. 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!