Telefont három napon belül ki lehet cserélni egy másik telefonra?
Másikra nem.
Ugyan van ilyen jogszabály, ami lehetővé teszi a vásárlási szerződéstől való elállást, de ebben az esetben ezen túlmenően a leggyakoribb esetben előfizetői szerződés keretében történik a vásárlás. Az abban rögzített feltételek az irányadóak.
Amennyiben csak a készülékvásárlásról van szó, de hűségnyilatkozat és részletfizetés nem köti a szerződő felet (téged), akkor lép életbe amit az előttem válaszoló által említett : amennyiben a forgalomba hozónak lehetőségében áll, kicserél-heti, vagy visszaad-hatja az árát (saját hatáskörben).
De, mivel ez nem kötelező érvényű, a gyakorlatban a panaszos termék cseréjére korlátozódik: ugyanolyan terméket köteles biztosítani, de másra cserélni, pénzt visszaadni nem. (Magyarul, pl. autóalkatrészt vásároltam, beépítettem, kifogásolható minőségű volt. Visszavittem, a cserealkatrész már az üzletben megtekintéskor szintén kifogásolható volt. Mivel pénzt a 3 napon túl nem adhat vissza -bebukja az árát-, utalványt adott, ami levásárolható egy éven belül a kiállítástól)
Amennyiben a vásárlással kapcsolatosan panaszod van, és azt nem tudod a vásárlás helyén elintézni, a területileg illetékes fogyasztóvédelmi szervezetnél tehetsz panaszt írásban, akár email-ben is.
-ha van panaszkönyv másolat
-vásárolt termék iratai
-részletes leírás a kifogásról
Remélem segít a válaszom.
Ezért jobb rendelni. Úgy a kézhezvételtől áll a 8 nap elállási idő.
Személyes vásárlásnál sokszor 3 napon belül is elküldenek, de pénzt nagyon nehezen adnak vissza. Bevett gyakorlat az utalvány, ha az adott üzlet rendelkezik ilyennel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!