Mik az Android oprendszer előnye, hátrányai?
Soroljatok nekem minél több előnyt, illetve hátrányt, amit tapasztaltatok az Android-os mobilotokkal. Akartam venni egy N8-ast, de úgy hallom a Symbian-t már nem nagyon fejlesztik tovább. Egyre jobban érdeklődök valamilyen Androidos gép iránt. Van egy pár konkrét kérdésem is:
Minden ingyenes vagy vannak fizetős appok is?
Navigációhoz használ mobilnetet(térképletöltésnél), vagy az is full ingyenes? Vagy ez telefonfüggő?
Mennyire tesztelik le a megírt appokat, mielőtt felkerül a listába? Lehet vírusos is ugyebár...
Továbbá az lenne a kérdésem, hogy ha most veszek mondjuk egy 2.3-ast, akkor azon elfutnak-e a régebbi Androidos programok?
Nagyon felkeltette az érdeklődésemet a Google, de nem sokat tudok róla eddig...
Előny: könnyű programokat pakolni rá, sok gyártó->alacsonyabb ár, a legtöbb készüléken gyors a menü, de nem mindegyiken futnak élvezhetően 3d-s játékok
ha programozol akkor itt csak a java-t kell ismerned, a symbian nagyobb szopas.
Az Android Market-ről tudsz programokat letölteni, magyarországon csak az ingyenes appok érhetők el, mert kis piac vagyunk, nem érte meg e google-nek megcsinálni egyelőre. Mivel könnyű rá fejelszteni programokat ezért rengeteg mindenfélét megtalálsz.
Térkép a GoogleMaps, úgy tudom ingyenes gps navigáció még nem elérhető el, azt hiszem az csak néhány telefonon van alapból.
Az n8-al szemben annyi az ellenérzésem, hogy piszok túlárazott, hasonló minőségű androidos készüléket olcsóbban kapsz.
Bővebben a mobilarena fórumain és honlapon kapsz infot
ha androidod van, és értesz is hozzá akkor olyanra formálod amilyent akarsz szinte.de ha nem szeretsz buherálni csak azt akarod hogy legyen egy fixen működő géped akkor jó symbian is.
kérdések:
az android marketen már kb 100.000 alkalmazás van, ezek többsége ingyenes, bár MO-rol egyelőre csak ingyeneseket tudsz letölteni hivatalosan
természetesen ha online navigációt használsz akkor az adatforgalom pénzbe kerül, ha a telón van fönt a térkép is egyértelműen ingyenes
van valamiféle szűrés az appoknál, én már használtam legalább 100 különfélét és egyikkel sem volt semmi gond, ha nem tetszik azonnal le lehet szedni. vírust elkaphat, de ez nem valószínű
tudtommal visszafele működnek az appok, de mostanában nem fogsz venni 2.3-as rendszert, mert az egyetlen ilyen jelenleg a google nexus s, és egy jódarabig még valszeg nem is lesz több
Köszönöm a válaszokat!
Az utolsó válaszadóhoz lenne kérdésem:
Akkor mondjuk ha a Google Maps a telón le van töltve(nem az egész világ, csak Bp mondjuk), és nem engedem ki netre, akkor a GPS vevővel ingyenesen tervezhetek útvonalat, helymeghatározást használhatok stb.?
Nagyon érdekel most már a Nexus One. A Google-el webes felületen eddig csak jó tapasztalataim voltak, és sokan beszélik, hogy telefonban is nagyot alkotott!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!